بهینه سازی تولید روغن میکروبی و زایلیتول در مخمر مولد چربیRhodotorula mucilaginosa
(ندگان)پدیدآور
انشاییه, مرجانمدنی, محبوبهعبدلی, آزادهنحوی, ایرجعسگری کرچکانی, فروغنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
استفاده از میکروارگانیسم ها در زمینه ی تولید مواد با ارزش از نظر اقتصادی و کاربردی، در سال های اخیر توجه زیادی را به خود جلب کرده است. از جمله این مواد با ارزش، روغن تک یاخته و پلی الکل ها با قابلیت کاربرد در عرصه های مختلف صنعتی می باشند. روغن تک یاخته در زمینه تولید سوخت زیستی و پلی الکل ها نظیر زایلیتول، در صنایع غذایی و دارویی بسیار ارزشمند هستند. در این پژوهش تولید بالای روغن میکروبی در مخمر Rhodotorulamucilaginosaبررسی شد و آنالیز روغن تولید شده با تکنیک FTIR Spectroscopy انجام شد. علاوه بر آن تولید زایلیتول توسط این مخمر در محیط دارای زایلوز و آنالیز زایلیتول به دست آمده با استفاده از تکنیک رنگ سنجی صورت گرفت. بهینه سازی شرایط تولید روغن میکروبی و زایلیتول با استفاده از روش تاگوچی انجام داده شد و نتایج با ارزشی فراهم آمد. این سویه در شرایط اپتیمم شامل g/L 100 گلوکز، 72 ساعت انکوباسیون، 5= pH، دمای ºC25 و 180= rpm به میزان بالای تولید لیپید معادل g/L 21/10 رسید. علاوه بر آن در محیط دارای 140 گرم بر لیتر زایلوز، میزان بالای تولید زایلیتول معادل g/L 99/54 به دست آمد. از یافته های حاصل از این پژوهش می توان دریافت که مخمرهای بومی دارای پتانسیل بالای تولید مواد با ارزش بوده و با فراهم آوردن شرایط محیطی مناسب، می توان مخمر را به سمت تولید محصول مورد نظر هدایت کرد.
کلید واژگان
روغن تک یاختهزایلیتول
Rhodotorula mucilaginosa
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2016-05-211395-03-01
ناشر
دانشگاه الزهرا(س)Alzahra University
سازمان پدید آورنده
کارشناسی ارشد، گروه میکروبیولوژی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهاناستادیارگروه میکروبیولوژی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان
استادیارگروه میکروبیولوژی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان
استاد گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان، اصفهان
کارشناسی ارشد. گروه میکروبیولوژی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان
شاپا
2251-79012538-2187




