• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • زیست شناسی کاربردی
    • دوره 29, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • زیست شناسی کاربردی
    • دوره 29, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بهینه سازی تولید روغن میکروبی و زایلیتول در مخمر مولد چربیRhodotorula mucilaginosa

    (ندگان)پدیدآور
    انشاییه, مرجانمدنی, محبوبهعبدلی, آزادهنحوی, ایرجعسگری کرچکانی, فروغ
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    460.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    استفاده از میکروارگانیسم ها در زمینه ی تولید مواد با ارزش از نظر اقتصادی و کاربردی، در سال های اخیر توجه زیادی را به خود جلب کرده است. از جمله این مواد با ارزش، روغن تک یاخته و پلی الکل ها با قابلیت کاربرد در عرصه های مختلف صنعتی می باشند. روغن تک یاخته در زمینه تولید سوخت زیستی و پلی الکل ها نظیر زایلیتول، در صنایع غذایی و دارویی بسیار ارزشمند هستند. در این پژوهش تولید بالای روغن میکروبی در مخمر Rhodotorulamucilaginosaبررسی شد و آنالیز روغن تولید شده با تکنیک FTIR Spectroscopy انجام شد. علاوه بر آن تولید زایلیتول توسط این مخمر در محیط دارای زایلوز و آنالیز زایلیتول به دست آمده با استفاده از تکنیک رنگ سنجی صورت گرفت. بهینه سازی شرایط تولید روغن میکروبی و زایلیتول با استفاده از روش تاگوچی انجام داده شد و نتایج با ارزشی فراهم آمد. این سویه در شرایط اپتیمم شامل g/L 100 گلوکز، 72 ساعت انکوباسیون، 5=  pH، دمای  ºC25 و 180= rpm  به میزان بالای تولید لیپید معادل g/L 21/10 رسید. علاوه بر آن در محیط دارای 140 گرم بر لیتر زایلوز، میزان بالای تولید زایلیتول معادل g/L 99/54 به دست آمد. از یافته های حاصل از این پژوهش می توان دریافت که مخمرهای بومی دارای پتانسیل بالای تولید مواد با ارزش بوده و با فراهم آوردن شرایط محیطی مناسب، می توان مخمر را به سمت تولید محصول مورد نظر هدایت کرد.
    کلید واژگان
    روغن تک یاخته
    زایلیتول
    Rhodotorula mucilaginosa

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2016-05-21
    1395-03-01
    ناشر
    دانشگاه الزهرا(س)
    Alzahra University
    سازمان پدید آورنده
    کارشناسی ارشد، گروه میکروبیولوژی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان
    استادیارگروه میکروبیولوژی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان
    استادیارگروه میکروبیولوژی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان
    استاد گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان، اصفهان
    کارشناسی ارشد. گروه میکروبیولوژی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان

    شاپا
    2251-7901
    2538-2187
    URI
    https://dx.doi.org/10.22051/jab.2016.2466
    https://jab.alzahra.ac.ir/article_2466.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/296568

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب