نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorانشاییه, مرجانfa_IR
dc.contributor.authorمدنی, محبوبهfa_IR
dc.contributor.authorعبدلی, آزادهfa_IR
dc.contributor.authorنحوی, ایرجfa_IR
dc.contributor.authorعسگری کرچکانی, فروغfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T06:09:16Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T06:09:16Z
dc.date.available1399-07-09T06:09:16Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T06:09:16Z
dc.date.issued2016-05-21en_US
dc.date.issued1395-03-01fa_IR
dc.date.submitted2014-03-09en_US
dc.date.submitted1392-12-18fa_IR
dc.identifier.citationانشاییه, مرجان, مدنی, محبوبه, عبدلی, آزاده, نحوی, ایرج, عسگری کرچکانی, فروغ. (1395). بهینه سازی تولید روغن میکروبی و زایلیتول در مخمر مولد چربیRhodotorula mucilaginosa. زیست شناسی کاربردی, 29(1), 5-21. doi: 10.22051/jab.2016.2466fa_IR
dc.identifier.issn2251-7901
dc.identifier.issn2538-2187
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22051/jab.2016.2466
dc.identifier.urihttps://jab.alzahra.ac.ir/article_2466.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/296568
dc.description.abstractاستفاده از میکروارگانیسم ها در زمینه ی تولید مواد با ارزش از نظر اقتصادی و کاربردی، در سال های اخیر توجه زیادی را به خود جلب کرده است. از جمله این مواد با ارزش، روغن تک یاخته و پلی الکل ها با قابلیت کاربرد در عرصه های مختلف صنعتی می باشند. روغن تک یاخته در زمینه تولید سوخت زیستی و پلی الکل ها نظیر زایلیتول، در صنایع غذایی و دارویی بسیار ارزشمند هستند. در این پژوهش تولید بالای روغن میکروبی در مخمر <em>Rhodotorula</em><em>mucilaginosa</em>بررسی شد و آنالیز روغن تولید شده با تکنیک FTIR Spectroscopy انجام شد. علاوه بر آن تولید زایلیتول توسط این مخمر در محیط دارای زایلوز و آنالیز زایلیتول به دست آمده با استفاده از تکنیک رنگ سنجی صورت گرفت. بهینه سازی شرایط تولید روغن میکروبی و زایلیتول با استفاده از روش تاگوچی انجام داده شد و نتایج با ارزشی فراهم آمد. این سویه در شرایط اپتیمم شامل g/L 100 گلوکز، 72 ساعت انکوباسیون، 5=  pH، دمای  ºC25 و 180= rpm  به میزان بالای تولید لیپید معادل g/L 21/10 رسید. علاوه بر آن در محیط دارای 140 گرم بر لیتر زایلوز، میزان بالای تولید زایلیتول معادل g/L 99/54 به دست آمد. از یافته های حاصل از این پژوهش می توان دریافت که مخمرهای بومی دارای پتانسیل بالای تولید مواد با ارزش بوده و با فراهم آوردن شرایط محیطی مناسب، می توان مخمر را به سمت تولید محصول مورد نظر هدایت کرد.fa_IR
dc.format.extent460
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه الزهرا(س)fa_IR
dc.publisherAlzahra Universityen_US
dc.relation.ispartofزیست شناسی کاربردیfa_IR
dc.relation.ispartofApplied Biologyen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22051/jab.2016.2466
dc.subjectروغن تک یاختهfa_IR
dc.subjectزایلیتولfa_IR
dc.subjectRhodotorula mucilaginosafa_IR
dc.titleبهینه سازی تولید روغن میکروبی و زایلیتول در مخمر مولد چربیRhodotorula mucilaginosafa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناسی ارشد، گروه میکروبیولوژی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیارگروه میکروبیولوژی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیارگروه میکروبیولوژی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان، اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناسی ارشد. گروه میکروبیولوژی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهانfa_IR
dc.citation.volume29
dc.citation.issue1
dc.citation.spage5
dc.citation.epage21


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد