شفافسازی کوشاب بهوسیله فرایند غشایی
(ندگان)پدیدآور
آذری, ملیحهباستانی, داریوشجعفری نصر, محمدرضانوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
کوشاب یکی از نوشیدنیهای پرمصرف جهان به شمار میآید. به منظور دستیابی به رنگ و شفافیت مطلوب در این نوشیدنی، فراوری جداسازی غشایی رو به گسترش است.در اثر استفاده از این نوع فراوری، درشت- مولکولهای محلول که عامل طعم و ویژگیهای فراسودمند کوشاب هستند به خوبی حفظ میشود در حالیکه ذرات کلوئیدی عامل کدورت و سلولهای مخمر از فراورده جدا میشود. این نوع جداسازی مشکلات عمدهای نظیر گرفتگی غشا را به همراه دارد. هدف از این مطالعه تجربی (میکروفیلتراسیون غشایی)، بررسی اثر فشار و نوع غشا بر شفافیت کوشاب است. در این پژوهش اثر فشار، دما، نوع غشاء، اندازه منفذ، سرعت جریان عرضی و دبی بر مقدار گرفتگی و شفافیت مورد بررسی قرار گرفته است. نتیجهها نشان میدهد که افزایش فشار در تمام غشاها باعث افزایش شار تراوه تا فشار بحرانی میشود. با افزایش ویژگی آبدوستی در غشا مقدار شار تراوه افزایش یافت. مطالعات تکمیلی به منظور تایید نتیجههای نظری با عکسبرداری الکترونی انجام شد. این بررسی نتیجههای بهدست آمده را تایید کرد.
کلید واژگان
غشاءمیکروفیلتراسیون
کوشاب
شفافسازی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2015-02-201393-12-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمالسازمان پدید آورنده
کارشناس ارشد مهندسی شیمی صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایراناستاد مهندسی شیمی، گروه مهندسی شیمی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
دانشیار مهندسی شیمی، گروه مهندسی شیمی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران




