تأثیر افزایش مواد معدنی جیره بر شاخص های رشد و پاسخ های خونی - ایمنی در ماهی تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus)
(ندگان)پدیدآور
متقی, ابراهیمرفیعی, غلامرضاواقفی, علیرضامجازی امیری, باقرابراهیمی, عیسی
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از این مطالعه، بررسی اثر افزایش مواد معدنی در جیره غذایی بر شاخصهای رشد، خونی و ایمنی ماهی تیلاپیا (Oreochromis niloticus) بود. تعداد 180 عدد ماهی تیلاپیا با متوسط وزن 8/3 ± 30 گرم به 9 واحد آزمایشی معرفی شدند (3 واحد آزمایشی برای هر تیمار). تیمارهای آزمایش شامل افزایش سطوح مختلف صفر، 25% و 75% مواد معدنی بر اساس درصد مواد معدنی در محیط کشت کوپر یا هوکلند در جیره غذایی ماهی تیلاپیا بود تا با افزایش ورود مواد معدنی به واحد پرورشی از طریق غذا، شرایط رشد بهتری برای رشد گیاه فرضی ایجاد شود. ماهیان در یک دوره 70 روزه با جیرههای آزمایشی تغذیه شدند و شاخصهای رشد، خونشناسی و ایمنی بررسی شد. کمترین ضریب تبدیل غذا 15/1 در تیمار 25% بهدست آمد که با گروه شاهد و تیمار بیشینه مواد معدنی (%75) اختلاف معنیدار داشت. در طول آزمایش EC با یک روند صعودی در تمامی تیمارها افزایش یافت و از مقدار560 میکروزیمنس بر سانتیمتر در شروع آزمایش به میانگین حدود 1630 میکروزیمنس بر سانتیمتر در پایان آزمایش رسید. نتایج بهدست آمده، حاکی از تغییرات معنیدار (05/0p
کلید واژگان
تیلاپیاجیره غذایی
شاخص های خون شناسی
سیستم ایمنی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2020-02-201398-12-01
ناشر
دانشگاه گیلانUniversity of Guilan
سازمان پدید آورنده
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، اصفهانگروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، البرز
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، البرز
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، البرز
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، اصفهان



