محتوای اسیدهای چرب در ماهی کوتر ساده (Sphyraena jello) و کوتر دم زرد (Sphyraena flavicauda) در فصول پاییز و بهار
(ندگان)پدیدآور
طاهری, علیابراهیمزاده اله آباد, اسحاقزاهدی, میر مهدی
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بررسی ترکیب تغذیهای غذاهای دریایی به جهت توصیه غذایی مهم است. لذا در تحقیق حاضر اسیدهای چرب در ماهی کوتر بررسی شد. ماهی کوتر ساده و دم زرد در پاییز و بهار از دریای عمان صید و پس از استخراج چربی و آمادهسازی پروفیل اسیدهای چرب سنجش شد. سپس شاخصهای سلامت چربی محاسبه شد. اسیدهای چرب اشباع در هر دو گونه در فصل بهار بیش از پاییز بـود (05/0>P). بیشترین مـیزان اسیـدهای چــرب تک غیراشبـاع در فصــل پاییز دیـده شد (05/0>P). مجمــوع EPA + DHA در ماهی کوتر ساده و کوتر دم زرد در فصل بهار کمترین و در فصل پاییز بیشترین بود (05/0P). شاخص ترومبوژنز در بهار در کوتر ساده بالاترین مقدار بود (24/0 ± 62/0) و با فصل پاییز و نتایج هر دو فصل کوتر دم زرد اختلاف معنیداری داشت (05/0>P). چون فصل تخمریزی  این دو گونه در بهار تا تابستان است، اختلافات مشاهده شده میتواند به دلیل نیازهای جنسی ماهی باشد.
کلید واژگان
ماهی کوتر سادهماهی کوتر دم زرد
اسید چرب
ترومبوژنز
آتروژنز
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2017-03-211396-01-01
ناشر
دانشگاه گیلانUniversity of Guilan
سازمان پدید آورنده
گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، سیستان و بلوچستانگروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، سیستان و بلوچستان
گروه اقیانوسشناسی شیمیایی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، سیستان و بلوچستان



