تأثیر پودر خار مریم بر عملکرد، فراسنجههای خونی و آنزیمهای کبدی جوجه های گوشتی
(ندگان)پدیدآور
قره ویسی, شهاب الدیننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این تحقیق اثر مصرف پودر گیاه خار مریم در جیره بر عملکرد رشد، فراسنجههای خونی و آنزیمهای کبدی جوجههای گوشتی با استفاده از 360 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 مطالعه شد. فاکتورهای مورد مطالعه شامل پودر خار مریم در سه سطح صفر، 3/0 و سه درصد و آنتیبیوتیک کوتریموکسازول در دو سطح صفر و 2/0 درصد در هر کیلوگرم خوراک بود که به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با شش تیمار و سه تکرار انجام شد. صفات عملکرد رشد، فراسنجههای خونی و آنزیمهای کبدی در پایان دوره آزمایش (42روزگی) اندازهگیری شدند. سطوح مختلف پودر خار مریم سبب کاهش میانگین خوراک مصرفی و میانگین وزن بدن در کل دوره پرورش شد (05/0P). مصرف پودر خار مریم سبب کاهش میزان فراسنجههای کلسترول خون، تری گلیسرید، آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز و آنزیم آلانین آمینوترانسفراز سرم خون به ترتیب تا 6/12، 8/17، 16 و 7/59 درصد شد (01/0P). بر اساس نتایج حاصل از این آزمایش استفاده از سطوح مختلف خار مریم سبب کاهش غلظت آنزیمهای کبدی میشود. بنابراین استفاده از پودر گیاه دارویی خار مریم به میزان سه درصد جیره جوجههای گوشتی باعث محافظت از کبد آنها میشود. 
کلید واژگان
آسپارتات آمینوترانسفرازآلانین آمینوترانسفراز
خار مریم
سیلی مارین
کوتریموکسازول
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2018-02-201396-12-01
ناشر
دانشگاه تهران، پردیس ابوریحانUniversity of Tehran, College of Abureyhan
سازمان پدید آورنده
دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر، تخصص: ژنتیک و اصلاح نژاد دام و طیور/ ژنتیک کمی/ بیومتریشاپا
2009-67762382-994X




