تأثیر استفاده از پودر پوست میوه انار در جیرههای حاوی چربی بر عملکرد جوجههای گوشتی
(ندگان)پدیدآور
رضوانی, محمدرضارحیمی, شهرامدادپسند, محمدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
اثر آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی پودر پوست میوه انار با استفاده از 160 قطعه جوجه گوشتی 11 روزه سویه راس 308 در یک آزمایش فاکتوریل 2 × 2 با دو سطح پودر پوست میوه انار (صفر و دو درصد جیره) و دو سطح روغن سویا در جیره (صفر و شش درصد در دوره رشد و صفر و هشت درصد در دوره پایانی)،در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار و 10 پرنده در هر تکرار بررسی شد. پودر پوست میوه انار سبب بهبود تیتر آنتیبادی در 39 روزگی، افزایش گوارشپذیری چربی و افزایش جمعیت باکتری تولیدکننده اسید لاکتیک و کاهش جمعیت باکتری اشریشیاکولای در روده کور و ایلئوم شد (05/0 ≥ P). گوارشپذیری ماده خشک در جیرههای حاوی روغن سویا کمتر بود و تغذیه این جیرهها موجب افزایش جمعیت باکتریهای اسید لاکتیک و اشریشیاکولای در روده کور و ایلئوم شد (05/0 ≥ P). براساس نتایج حاصل، افزودن پودر پوست میوه انار به جیرههای دارای چربی در مقایسه با جیره کنترل، بدون تأثیر منفی بر عملکرد رشد، موجب بهبود فعالیت سیستم ایمنی، افزایش جمعیت باکتریهای مفید و کاهش جمعیت باکتریهای مضر دستگاه گوارش جوجههای گوشتی میشود.
کلید واژگان
پودر پوست میوه انارتیتر آنتیبادی
چربی
عملکرد
فلور میکروبی
گوارشپذیری
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2016-06-211395-04-01
ناشر
دانشگاه تهران، پردیس ابوریحانUniversity of Tehran, College of Abureyhan
سازمان پدید آورنده
استادیار، بخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، ایراندانشآموخته کارشناسی ارشد، بخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، ایران
دانشیار، بخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، ایران
شاپا
2009-67762382-994X




