اثر سطوح گوناگون پروبیوتیک کلوستات بر عملکرد و ایمنی جوجههای گوشتی تحت تنش گرمایی در دوره پایانی
(ندگان)پدیدآور
سلطانی, مهدیهمظهری, مژگاناسماعیلی پور, امید علینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
اثر سطوح پروبیوتیک بر عملکرد و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی تحت تنش گرمایی در آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با استفاده از 144 قطعه جوجۀ نر یکروزه سویۀ راس بررسی شد. جوجهها تا 25روزگی با جیرۀ تجاری مطابق با راهنمای راس تغذیه و سپس بهطور تصادفی به چهار تیمار شامل چهار سطح پروبیوتیک (صفر، 05/0، 1/0، و 2/0درصد جیره) با چهار تکرار حاوی نه پرنده اختصاص یافتند. از 25روزگی پرندهها بهمدت هشت ساعت در روز در معرض دمای 2±34 درجۀ سانتیگراد قرار گرفتند. نتایج نشان داد که اثر سطوح متفاوت پروبیوتیک بر مصرف خوراک معنیدار نبود. پرندگانی که جیرۀ حاوی 05/0 و 1/0درصد پروبیوتیک دریافت کردند، افزایش وزن بیشتری در مقایسه با پرندگان شاهد داشتند (05/0>P). ضریب تبدیل در پرندگانی که با جیرۀ حاوی 1/0درصد پروبیوتیک تغذیه شدند، بهتر از پرندگان شاهد بود (05/0>P). با افزایش مصرف پروبیوتیک وزن نسبی لاشه و سینه افزایش یافت (05/0PP). ضریب تبدیل در پرندگانی که با جیرۀ حاوی 1/0درصد پروبیوتیک تغذیه شدند، بهتر از پرندگان شاهد بود (05/0>P). با افزایش مصرف پروبیوتیک وزن نسبی لاشه و سینه افزایش یافت (05/0PP). با افزایش مصرف پروبیوتیک وزن نسبی لاشه و سینه افزایش یافت (05/0P
کلید واژگان
پروبیوتیکتنش گرمایی
گلوتاتیون پراکسیداز
لنفوسیت
هتروفیل
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2015-09-231394-07-01
ناشر
دانشگاه تهران، پردیس ابوریحانUniversity of Tehran, College of Abureyhan
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفتـایراناستادیار، گروه پرورش حیوانات اهلی در مناطق گرمسیر، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفتـایران
استادیار، گروه پرورش حیوانات اهلی در مناطق گرمسیر، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفتـایران
شاپا
2009-67762382-994X




