اثر پودر آویشن و رزماری بر بهبود سیستم ایمنی ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با جیره غذایی آلوده به سموم آفلاتوکسین ب1 و زیرالنون
(ندگان)پدیدآور
سلیمی, سانازسروی مغانلو, کوروشابطحی, سید میثمنوری, فرزانهایمانی, احمد
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
یکی از چالشهای صنعت آبزیپروری، وجود سموم مایکوتوکسینی در جیره آبزیان و اثرات تخریبی آن بر ماهی است که برای تعدیل یا رفع این مشکل میتوان از مواد آنتیاکسیدانی در جیره استفادهکرد. مطالعه حاضر با هدف بررسی نقش حفاظتی گیاهان آویشن و رزماری جیره غذایی در کاهش اثر سمی آفلاتوکسین ب1 و زیرالنون جیره بر برخی شاخصهای ایمنی ماهی قزلآلایرنگینکمان انگشتقد انجام پذیرفت. تعداد 180 قطعه بچهماهی قزلآلایرنگینکمان (2/0±3 گرم) در سه تیمار شامل تیمار 1 فاقد سم (تیمار شاهد)، تیمار 2 حاوی µg/kg50 آفلاتوکسین ب1 و µg/kg400 زیرالنون و تیمار 3 حاوی µg/kg50 آفلاتوکسین ب1 و µg/kg400 زیرالنون به همراه %2 پودر رزماری و %2 آویشن (در سه تکرار) به مدت 4 هفته تیمار شدند. نتایج نشان داد که فعالیت لیزوزیم و کمپلمان، آنتیبادی و گلبولهای قرمز و سفید تحت تاثیر جیرههای آزمایشی قرار نگرفتند (05/0P) و کمترین و بیشترین میزان این شاخصها به ترتیب به تیمار دوم و سوم اختصاص داشت (05/0>P). نتیجه آن که افزودن پودر گیاهان رزماری و آویشن به جیره غذایی، سبب بهبود سیستم ایمنی ماهی قزلآلای رنگینکمان تغذیه شده با جیرههای غذایی آلوده به سموم قارچی، به ویژه در شاخصهای تکثیر لنفوسیت و نسبت لنفوسیت به نوتروفیل شد.
کلید واژگان
مایکوتوکسینگیاهان دارویی
سیستم ایمنی
قزل آلای رنگین کمان
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2019-08-231398-06-01
ناشر
دانشگاه گیلانUniversity of Guilan
سازمان پدید آورنده
کارشناس ارشد شیلات، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایراندانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
دانشیار گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
استادیار پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
دانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
شاپا
2345-39662538-5429



