• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه علمی فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان
    • دوره 4, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه علمی فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان
    • دوره 4, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارزیابی فعالیت آنتی‌اکسیدانی و ضد‌باکتریایی جلبک قهوه‌ای Iyengaria stellata جمع‌آوری شده از سواحل خلیج فارس

    (ندگان)پدیدآور
    mohammadi, عصمتشعبان پور, بهارهکردجزی, معظمه
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    با توجه به توانایی جلبک­ها در تولید متابولیت­های ثانویه، می­توان آن­ها را به عنوان یک منبع بالقوه از ترکیبات طبیعی برای توسعه تولید دارو و درمان بسیاری از بیماری­ها به کار برد. از این رو، مطالعه حاضر به منظور تعیین فعالیت آنتی‌اکسیدانی و ضد‌باکتریایی عصاره آبی جلبک قهوه­ای Iyengaria stellata از سواحل قشم انجام شد. برای ارزیابی فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره جلبک، اثر مهارکنندگی رادیکال هیدروکسیل، توانایی شلاته کنندگی یون آهن و فعالیت آنتی‌اکسیدانی کل، مورد بررسی قرار گرفت. فعالیت ضد‌باکتریایی عصاره بر چهار سویه باکتری بیماری­زا شامل Escherichia coli، Salmonella typhimurium، Bacillus cereus و Staphylococcus aureus، به روش انتشار از دیسک مورد بررسی قرار گرفت و نتایج آن با آنتی‌بیوتیک­های استاندارد مقایسه شد. بر اساس نتایج به دست آمده فعالیت آنتی‌اکسیدانی کل (67/1±69/23)، توانایی مهار رادیکال هیدروکسیل (62/2±84/84) و توانایی شلاته‎ کنندگی یون آهن (45/0±14/91) در جلبک I. stellata بالا بود. اما نتایج حاصل از آزمایش‌های ضدمیکروبی نشان داد که عصاره آبی این جلبک فاقد اثر ضد‌باکتریایی علیه باکتری­های استفاده شده بود. طبق نتایج این مطالعه، جلبک قهوه­ای Iyengaria stellata می­تواند به عنوان یک منبع بالقوه از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی در صنایع غذایی و پزشکی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلید واژگان
    Iyengaria stellata
    آنتی‌اکسیدان
    ضدباکتریایی
    خلیج فارس

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2016-11-21
    1395-09-01
    ناشر
    دانشگاه گیلان
    University of Guilan
    سازمان پدید آورنده
    کارشناس ارشد شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    استاد گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    استادیار گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

    شاپا
    2345-3966
    2538-5429
    URI
    https://japb.guilan.ac.ir/article_2141.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/289281

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب