ارزیابی فعالیت آنتیاکسیدانی و ضدباکتریایی جلبک قهوهای Iyengaria stellata جمعآوری شده از سواحل خلیج فارس
(ندگان)پدیدآور
mohammadi, عصمتشعبان پور, بهارهکردجزی, معظمه
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
با توجه به توانایی جلبکها در تولید متابولیتهای ثانویه، میتوان آنها را به عنوان یک منبع بالقوه از ترکیبات طبیعی برای توسعه تولید دارو و درمان بسیاری از بیماریها به کار برد. از این رو، مطالعه حاضر به منظور تعیین فعالیت آنتیاکسیدانی و ضدباکتریایی عصاره آبی جلبک قهوهای Iyengaria stellata از سواحل قشم انجام شد. برای ارزیابی فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره جلبک، اثر مهارکنندگی رادیکال هیدروکسیل، توانایی شلاته کنندگی یون آهن و فعالیت آنتیاکسیدانی کل، مورد بررسی قرار گرفت. فعالیت ضدباکتریایی عصاره بر چهار سویه باکتری بیماریزا شامل Escherichia coli، Salmonella typhimurium، Bacillus cereus و Staphylococcus aureus، به روش انتشار از دیسک مورد بررسی قرار گرفت و نتایج آن با آنتیبیوتیکهای استاندارد مقایسه شد. بر اساس نتایج به دست آمده فعالیت آنتیاکسیدانی کل (67/1±69/23)، توانایی مهار رادیکال هیدروکسیل (62/2±84/84) و توانایی شلاته کنندگی یون آهن (45/0±14/91) در جلبک I. stellata بالا بود. اما نتایج حاصل از آزمایشهای ضدمیکروبی نشان داد که عصاره آبی این جلبک فاقد اثر ضدباکتریایی علیه باکتریهای استفاده شده بود. طبق نتایج این مطالعه، جلبک قهوهای Iyengaria stellata میتواند به عنوان یک منبع بالقوه از ترکیبات آنتیاکسیدانی در صنایع غذایی و پزشکی مورد استفاده قرار گیرد.
کلید واژگان
Iyengaria stellataآنتیاکسیدان
ضدباکتریایی
خلیج فارس
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2016-11-211395-09-01
ناشر
دانشگاه گیلانUniversity of Guilan
سازمان پدید آورنده
کارشناس ارشد شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگاناستاد گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
استادیار گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
شاپا
2345-39662538-5429



