نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authormohammadi, عصمتfa_IR
dc.contributor.authorشعبان پور, بهارهfa_IR
dc.contributor.authorکردجزی, معظمهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T05:48:12Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T05:48:12Z
dc.date.available1399-07-09T05:48:12Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T05:48:12Z
dc.date.issued2016-11-21en_US
dc.date.issued1395-09-01fa_IR
dc.date.submitted2016-05-30en_US
dc.date.submitted1395-03-10fa_IR
dc.identifier.citationmohammadi, عصمت, شعبان پور, بهاره, کردجزی, معظمه. (1395). ارزیابی فعالیت آنتی‌اکسیدانی و ضد‌باکتریایی جلبک قهوه‌ای Iyengaria stellata جمع‌آوری شده از سواحل خلیج فارس. نشریه علمی فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان, 4(3), 43-57.fa_IR
dc.identifier.issn2345-3966
dc.identifier.issn2538-5429
dc.identifier.urihttps://japb.guilan.ac.ir/article_2141.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/289281
dc.description.abstractبا توجه به توانایی جلبک­ها در تولید متابولیت­های ثانویه، می­توان آن­ها را به عنوان یک منبع بالقوه از ترکیبات طبیعی برای توسعه تولید دارو و درمان بسیاری از بیماری­ها به کار برد. از این رو، مطالعه حاضر به منظور تعیین فعالیت آنتی‌اکسیدانی و ضد‌باکتریایی عصاره آبی جلبک قهوه­ای Iyengaria stellata از سواحل قشم انجام شد. برای ارزیابی فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره جلبک، اثر مهارکنندگی رادیکال هیدروکسیل، توانایی شلاته کنندگی یون آهن و فعالیت آنتی‌اکسیدانی کل، مورد بررسی قرار گرفت. فعالیت ضد‌باکتریایی عصاره بر چهار سویه باکتری بیماری­زا شامل Escherichia coli، Salmonella typhimurium، Bacillus cereus و Staphylococcus aureus، به روش انتشار از دیسک مورد بررسی قرار گرفت و نتایج آن با آنتی‌بیوتیک­های استاندارد مقایسه شد. بر اساس نتایج به دست آمده فعالیت آنتی‌اکسیدانی کل (67/1±69/23)، توانایی مهار رادیکال هیدروکسیل (62/2±84/84) و توانایی شلاته‎ کنندگی یون آهن (45/0±14/91) در جلبک I. stellata بالا بود. اما نتایج حاصل از آزمایش‌های ضدمیکروبی نشان داد که عصاره آبی این جلبک فاقد اثر ضد‌باکتریایی علیه باکتری­های استفاده شده بود. طبق نتایج این مطالعه، جلبک قهوه­ای Iyengaria stellata می­تواند به عنوان یک منبع بالقوه از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی در صنایع غذایی و پزشکی مورد استفاده قرار گیرد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه گیلانfa_IR
dc.publisherUniversity of Guilanen_US
dc.relation.ispartofنشریه علمی فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیانfa_IR
dc.relation.ispartofAquatics Physiology and Biotechnologyen_US
dc.subjectIyengaria stellatafa_IR
dc.subjectآنتی‌اکسیدانfa_IR
dc.subjectضدباکتریاییfa_IR
dc.subjectخلیج فارسfa_IR
dc.titleارزیابی فعالیت آنتی‌اکسیدانی و ضد‌باکتریایی جلبک قهوه‌ای Iyengaria stellata جمع‌آوری شده از سواحل خلیج فارسfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانfa_IR
dc.citation.volume4
dc.citation.issue3
dc.citation.spage43
dc.citation.epage57


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد