تأثیر موقعیت استخر پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان Oncorhynchus mykiss بر خصوصیات هماتولوژیک، بیوشیمیایی و آنتی اکسیداتیو سرم ماهی
(ندگان)پدیدآور
قیصری, حمیدرضااسکندری روزبهانی, نرگسنصری, عاطفهنظیفی, سعیدرجبی اصلانی, جوادنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر موقعیت استخرهای پرورش ماهی بر سلامت ماهیان پرورشی با توجه بهفاکتورهای خونی آن ها بود. لذا استخرهای سه منطقه انتخاب شد که از نظر موقعیت جغرافیایی و فاصله از زمین هایکشاورزی متفاوت بودند. منطقه یک، منبع آب استخر از رودخانه، منطقه دو از چاه و منطقه سه از آب چشمه بود.کشاورزان منطقه یک بیشترین مقدار سموم دفع آفات کشاورزی را مصرف میکردند و منطقه دو از این نظر کمترینمصرف را داشت. ا ز ا س ت خ ر ه ا ی س ه م ن ط ق ه ج م ع ا 66 نمونه ماهی جداسازی شد، از آن ها خونگیری شد و مورد بررسی،(ALT) بیوشیمیایی ، هماتولوژیکی و اکسیداتیو قرار گرفتند. سطح آنزیمهای کبدی (آلانینآمینوترانسفراز.(pدر منطقه دو کمترین مقدار بود. در شمارش ،(PCV) و هماتوکریت (Hb) پارامترهای هماتولوژیک هموگلوبینافتراقی سلول های سفید خون، درصد هتروفیل ها، منوسیت ها و ائوزینوفیل ها در منطقه دو بیش از دیگر مناطق بوددر منطقه دو، .(pعلی رغم مصرف کمتر سموم دفع آفات کشاورزی، به دلیل کمتر بودن فاصله استخر از زمینهای کشاورزی، شاهد بالا بودنسطح آنزیم های کبدی، پائین بودن سطح فاکتورهای خونی مرتبط با کم خونی و افزایش سلول های خونی که از شاخصآلودگی های احتمالی میکروبی است، بودیم و درکل سلامت ماهیان استخر این منطقه نسبت به دو منطقه دیگر کمتر بود.بنابراین میتوان این پیشنهاد را مطرح کرد که موقعیت ساخت استخر پرورش ماهی بر سلامت ماهیان تأثیر دارد.
کلید واژگان
موقعیت استخر پرورش ماهیماهی قزل آلای رنگین کمان
پارامترهای بیوشیمیایی و آنتی اکسیداتیو سرم
پارامترهای هماتولوژیک
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2018-08-231397-06-01
ناشر
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانسازمان پدید آورنده
دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی، دانشگاه شیرازدانشجوی دکتری فارماکولوژی، گروه علوم پایه، دانشگاه شیراز،
دانش آموخته دکتری بهداشت مواد غذایی، گروه بهداشت مواد غذایی، دانشگاه شیراز
استاد گروه علوم درمانگاهی،دانشگاه شیراز
دانش آموخته دکتری عمومی دامپزشکی، دانشگاه شیراز
شاپا
۲۳۴۵-۴۲۷X۲۳۴۵-۴۲۸۸




