نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorقیصری, حمیدرضاfa_IR
dc.contributor.authorاسکندری روزبهانی, نرگسfa_IR
dc.contributor.authorنصری, عاطفهfa_IR
dc.contributor.authorنظیفی, سعیدfa_IR
dc.contributor.authorرجبی اصلانی, جوادfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T05:46:28Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T05:46:28Z
dc.date.available1399-07-09T05:46:28Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T05:46:28Z
dc.date.issued2018-08-23en_US
dc.date.issued1397-06-01fa_IR
dc.date.submitted2018-10-08en_US
dc.date.submitted1397-07-16fa_IR
dc.identifier.citationقیصری, حمیدرضا, اسکندری روزبهانی, نرگس, نصری, عاطفه, نظیفی, سعید, رجبی اصلانی, جواد. (1397). تأثیر موقعیت استخر پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان Oncorhynchus mykiss بر خصوصیات هماتولوژیک، بیوشیمیایی و آنتی اکسیداتیو سرم ماهی. مجله بهره برداری و پرورش آبزیان, 7(2), 53-62. doi: 10.22069/japu.2018.4267.1403fa_IR
dc.identifier.issn‪۲۳۴۵-۴۲۷X
dc.identifier.issn‪۲۳۴۵-۴۲۸۸
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22069/japu.2018.4267.1403
dc.identifier.urihttp://japu.gau.ac.ir/article_4267.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/288706
dc.description.abstractهدف از مطالعه حاضر بررسی اثر موقعیت استخرهای پرورش ماهی بر سلامت ماهیان پرورشی با توجه به<br />فاکتورهای خونی آن ها بود. لذا استخرهای سه منطقه انتخاب شد که از نظر موقعیت جغرافیایی و فاصله از زمین های<br />کشاورزی متفاوت بودند. منطقه یک، منبع آب استخر از رودخانه، منطقه دو از چاه و منطقه سه از آب چشمه بود.<br />کشاورزان منطقه یک بیشترین مقدار سموم دفع آفات کشاورزی را مصرف میکردند و منطقه دو از این نظر کمترین<br />مصرف را داشت. ا ز ا س ت خ ر ه ا ی س ه م ن ط ق ه ج م ع ا 66 نمونه ماهی جداسازی شد، از آن ها خونگیری شد و مورد بررسی<br />،(ALT) بیوشیمیایی ، هماتولوژیکی و اکسیداتیو قرار گرفتند. سطح آنزیمهای کبدی (آلانینآمینوترانسفراز<br />.(p<0/ در منطقه دو از همه بیشتر بود و تفاوت معنادار با دو منطقه دیگر داشت ( 05 (AST) آسپارتات آمینوترانسفراز<br />در منطقه دو کمترین مقدار بود. در شمارش ،(PCV) و هماتوکریت (Hb) پارامترهای هماتولوژیک هموگلوبین<br />افتراقی سلول های سفید خون، درصد هتروفیل ها، منوسیت ها و ائوزینوفیل ها در منطقه دو بیش از دیگر مناطق بود<br />در منطقه دو، .(p<0/ در منطقه یک از همه بیشتر بود ( 05 (SOD) سطح آنزیم سوپراکسیددیسموتاز .(p<0/05)<br />علی رغم مصرف کمتر سموم دفع آفات کشاورزی، به دلیل کمتر بودن فاصله استخر از زمینهای کشاورزی، شاهد بالا بودن<br />سطح آنزیم های کبدی، پائین بودن سطح فاکتورهای خونی مرتبط با کم خونی و افزایش سلول های خونی که از شاخص<br />آلودگی های احتمالی میکروبی است، بودیم و درکل سلامت ماهیان استخر این منطقه نسبت به دو منطقه دیگر کمتر بود.<br />بنابراین میتوان این پیشنهاد را مطرح کرد که موقعیت ساخت استخر پرورش ماهی بر سلامت ماهیان تأثیر دارد.fa_IR
dc.format.extent209
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله بهره برداری و پرورش آبزیانfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22069/japu.2018.4267.1403
dc.subjectموقعیت استخر پرورش ماهیfa_IR
dc.subjectماهی قزل آلای رنگین کمانfa_IR
dc.subjectپارامترهای بیوشیمیایی و آنتی اکسیداتیو سرمfa_IR
dc.subjectپارامترهای هماتولوژیکfa_IR
dc.titleتأثیر موقعیت استخر پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان Oncorhynchus mykiss بر خصوصیات هماتولوژیک، بیوشیمیایی و آنتی اکسیداتیو سرم ماهیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentدانشیار گروه بهداشت مواد غذایی، دانشگاه شیرازfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری فارماکولوژی، گروه علوم پایه، دانشگاه شیراز،fa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته دکتری بهداشت مواد غذایی، گروه بهداشت مواد غذایی، دانشگاه شیرازfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد گروه علوم درمانگاهی،دانشگاه شیرازfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته دکتری عمومی دامپزشکی، دانشگاه شیرازfa_IR
dc.citation.volume7
dc.citation.issue2
dc.citation.spage53
dc.citation.epage62


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد