• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله ترویجی زعفران
    • دوره 1, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله ترویجی زعفران
    • دوره 1, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تولید رنگ‌ها و ترکیبات آنتی‌اکسیدانی طبیعی از ضایعات گل زعفران

    (ندگان)پدیدآور
    عین افشار, سودابه
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    392.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    ضایعات گل زعفران شامل گلبرگ، پرچم و خامه بوده که در مرحله جداسازی کلاله از گل زعفران ایجاد می شوند، حاوی مقادیر قابل ملاحظه‌ای ترکیبات با ارزشی همچون ترکیبات رنگی طبیعی و آنتی اکسیدانی هستند اما در حال حاضر بلااستفاده بوده و تنها به مصرف خوراک دام می‌رسند یا در محیط زیست رها می‌شوند. چنانچه بتوان از این ضایعات محصولات جانبی با ارزش افزوده از جمله انواع رنگ‌های خوراکی طبیعی و یا ترکیبات نگهدارنده تهیه نمود، علاوه بر جلوگیری از آلودگی محیط زیست، مواد تولید شده دارای ارزش افزوده بالاتری خواهند بود. به این منظور ابتدا ضایعات گل زعفران جمع آوری و در دمای 50 درجه سلسیوس خشک شوند و در جای خشک و خنک نگهداری شوند. استخراج رنگدانه‌های طبیعی و ترکیبات آنتی‌اکسیدانی با استفاده از روش استخراج با حلال انجام می‌شود. نمونه و حلال به مدت 24 ساعت همزده ‌شود و سپس صاف و به روی صافی مجددا حلال تازه اضافه شده و تا 24 ساعت دیگر، هم‌زده ‌شود. زیر صافی تحت خلا خشک و در ظروف شیشه‌ای تیره رنگ در یخچال نگهداری شوند. ترکیبات ضایعات گل زعفران بواسطه داشتن مقادیر زیادی از ترکیبات آنتوسیانینی و کاروتنوئیدی دارای مواد رنگی طبیعی و ترکیبات دارای قدرت آنتی‌اکسیدانی بالایی هستند که می‌توانند در مواد غذایی و دارویی به عنوان مواد رنگ دهنده یا آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی کاربرد گسترده‌ای داشته باشند.
    کلید واژگان
    پرچم زعفران
    خامه زعفران
    گلبرگ زعفران
    رنگ طبیعی
    افزودنی طبیعی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2018-03-21
    1397-01-01
    ناشر
    مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
    سازمان پدید آورنده
    مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

    شاپا
    2645-5897
    URI
    https://se.areeo.ac.ir/article_117052.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/28869

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب