بررسی جایگزینی سدیم استات به وسیله کیتوزان های مختلف در فیلهی فیلماهی(Huso huso) طی نگهداری در یخچال (C°1±4)
(ندگان)پدیدآور
احمدی, علیعالیشاهی, علیرضااجاق, سید مهدیمیرصادقی, حجتنوع مدرک
Textمقاله علمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
استفاده از مواد نگهدارنده طبیعی مانند کیتوزان در صنایع غذایی موردتوجه زیادی قرارگرفته است. در این تحقیق اثر کیتوزان معمولی1% (محلول در اسید)، کیتوزان محلول در آب1% ، کیتوزان الیگوساکارید1% و نگهدارندهی شیمیایی سدیم استات 1% روی نگهداری فیلهی فیلماهی در دمای یخچال(C°1±4) در روزهای صفر، 4 ، 8 ، 12 و 16 نگهداری بررسی شد. موارد اندازه گیری شده شامل عدد پراکسید PV ، تیوباربیوتیک اسید ((TBA، مجموع بازهای نیتروژنی فرارTVN-B ، pH و شاخص بار میکروبی کلTVC ، بودند. با توجه به نتایج کیتوزان محلول در اسید1% نسبت به سایر تیمارها، کمترین میزان تغییرات را نشان داده و اختلاف معنیدار بود (05/0 >p)، بنابراین میتوان جهت حفظ کیفیت فیلهی فیلماهی طی نگهداری در یخچال مورد استفاده قرار گیرد.
کلید واژگان
پوشش کیتوزانیفیله فیلماهی
ماندگاری
نگهدارنده طبیعی
فراوری محصولات شیلاتی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2018-01-211396-11-01
ناشر
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانسازمان پدید آورنده
دانشجوی دانشگاه علوم کشاورزی و منایع طبیعیهیات علمی
استادیار
کارشناس
شاپا
۲۳۴۵-۴۲۷X۲۳۴۵-۴۲۸۸




