تکیاختههای زئونوتیک منتقله از آب و موادغذایی تهدیدی ناشناخته بهعنوان عوامل بیولوژیک در بیوتروریسم (مقاله مروری)
(ندگان)پدیدآور
حاجی پور, ناصرقره خانی, جمالنوع مدرک
Textمقاله مروری
زبان مدرک
فارسیچکیده
برخی از تکیاختههای زئونوتیک بهراحتی از طریق موادغذایی و آب منتقل و باعث بیماریهای جدی در انسان و حیوان میشوند. این عوامل بیماریزا بهعلت اینکه برخی از خصوصیات یک عامل بیولوژیک مؤثر از جمله دوره کمون و دوز عفونی پایین، مقاومت بالا در برابر ضدعفونیکنندهها را دارا هستند. بنابراین میتوانند بهعنوان یک عامل بیولوژیک ناشناخته در بیوتروریسم ایفای نقش کنند. با تهدیدات فزاینده بیوتروریسم و عوامل بیولوژیکی و استفاده آنها توسط برخی از کشورهای استعمارگر، شناسایی و شناخت این عوامل ناشناخته و راههای پیشگیری از آن امری ضروری بهنظر میرسد. بر اساس یک مطالعه سیستماتیک کلید واژههای بیوتروریسم، بیولوژیک و زئونوزهای تک یاختهای، انگل، اسامی انگلهای منتقله از آب و مواد غذایی در پایگاههای معتبر اطلاعاتی جستجو و موضوعات مرتبط مطالعه گردید. نتایج مطالعه حاضر نشان میدهد که تکیاختههای زئونوزتیک نظیر ژیاردیا اینتستینالیس، انتاموبا هیستولیتیکا، کریپتوسپوریدیوم پارووم و توکسوپلاسما گوندی که توانایی انتقال از طریق موادغذایی و آب را دارند، بهعنوان عوامل بیولوژیکی در حملات بیوتروریسم ایفای نقش میکنند. از آنجایی که این تکیاختهها در برابر برخی از ضدعفونیکنندهها از جمله کلر و دماهای پایین مقاوم هستند، بنابراین تنها راه مقابله با آنها در زمانهای بحران، جوشاندن آب در دمای 60 درجه سلسیوس بهمدت 15-10 دقیقه و نیز پختن کامل موادغذایی مشکوک به آلودگی میباشد.
کلید واژگان
بیوتروریسمانگل
زئونوز
آب و مواد غذایی
شماره نشریه
234تاریخ نشر
2019-06-221398-04-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزTabriz Branch, Islamic Azad University
سازمان پدید آورنده
استادیار، متخصص انگلشناسی دامپزشکی، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایرانآزمایشگاه مرکزی، سازمان دامپزشکی کشور، همدان، ایران
شاپا
2228-76472476-6968




