ارزیابی تأثیر pH، دما و نمک بر فعالیت آنتاگونیستی جدایههای لاکتیکی خمیرترش آرد جو بر علیه باسیلوس سوبتیلیس و بررسی تغییرات فراسنجه های خونی و آنزیمهای کبدی موش تغذیه شده با جدایه های لاکتیکی
(ندگان)پدیدآور
ابراهیمی, مریمخشایی, مریمکیا دلیری, فرزانهصادقی, علیرضانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این مطالعه تجربی، تأثیر تیمارهای مختلف pH (2، 4 و 11)، دما (4، 85 و 121 درجه سلسیوس) و نمک صفراوی (0/3، 0/6 و 1 درصد) بر قدرت مهارکنندگی پالیده (روماند فاقد سلول) کشت باکتریهای اسید لاکتیک غالب جدا شده از خمیرترش آرد کامل جو (پدیوکوکوس استیلسی، ویسلا سیباریا، لاکتوباسیلوس برویس و لاکتوباسیلوس کوریا) بر علیه باسیلوس سوبتیلیس در مقایسه با پالیده تیمار نشده آنها به روش میکرودایلوشن مورد بررسی قرار گرفت. ایمنی مصرف اینجدایههای لاکتیکی نیز با بررسی تغییرات فراسنجههای خونی و آنزیمهای کبدی موش تغذیه شده با آنها بررسی گردید. تجزیه و تحلیل نتایج حاصل از این آزمونها نیز با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه انجام شد. نتایج بهدست آمده نشان داد که پالیده کشت باکتریهای اسید لاکتیک مورد مطالعه بر روی باسیلوس سوبتیلیس دارای فعالیت آنتاگونیستی بودند. همچنین اثر بازدارنده پالیده کشت باکتریهای مذکور، تحت تأثیر تیمارهای pH و دما، کاهش و تحت تأثیر تیمارهای نمک مورد مطالعه، افزایش یافت. تغییرات فراسنجههای خونی و آنزیمهای کبدی موش تغذیه شده با جدایههای لاکتیکی نیز در محدوده نرمال قرار داشت و لذا ایمنی مصرف این باکتریهای اسید لاکتیک تایید گردید. با توجه به فعالیت آنتاگونیستی پالیده کشت جدایههای لاکتیکی مورد مطالعه تحت تیمارهای pH، دما و نمک بر روی باسیلوس سوبتیلیس میتوان از این پالیدهها بهعنوان یک نگهدارنده زیستی در زنجیره فرآوری مواد غذایی استفاده نمود.
کلید واژگان
جدایه لاکتیکینگهدارنده زیستی
خمیرترش
شماره نشریه
234تاریخ نشر
2019-06-221398-04-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزTabriz Branch, Islamic Azad University
سازمان پدید آورنده
استادیار مرکز تحقیقات سلامت غلات، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایراندانشآموخته کارشناسی ارشد زیست فناوری مواد غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
دانشآموخته کارشناسی ارشد زیست فناوری مواد غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
شاپا
2228-76472476-6968




