اندازهگیری و مقایسه میزان سلنیوم در برخی ماهیان دریایی، آب شیرین و پرورشی بازار اهواز
(ندگان)پدیدآور
ولایت زاده, محمدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این تحقیق با هدف مقایسه میزان سلنیوم در 16 گونه مختلف ماهی انجام شد. نمونهبرداری بهصورت کاملاً تصادفی انجام شد و 96 عدد ماهی از بازار ماهیفروشان شهر اهواز تهیه گردید. در ماهیان دریایی بالاترین و پایینترین میزان عنصر سلنیوم در دو گونه مید و زمینکن دمنواری بهترتیب 01/0±618/0 و 02/0±409/0 میلیگرم در کیلوگرم بود. در ماهیان آب شیرین بالاترین و پایینترین میزان سلنیوم در دو گونه ماهی حمری و بنی بهترتیب 01/0±291/0 و 02/0±251/0 میلیگرم در کیلوگرم بهدست آمد. در ماهیان پرورشی بالاترین و پایینترین میزان سلنیوم در دو گونه قزلآلای رنگینکمان و کپور سرگنده بهترتیب 009/0±202/0 و 001/0±147/0 میلیگرم در کیلوگرم بود. میانگین غلظت عنصر سلنیوم در ماهیان دریایی، آب شیرین و پرورشی اختلاف معنیداری داشت (P). میانگین میزان این عنصر در ماهیان دریایی نسبت به گونههای آب شیرین و پرورشی بالاتر بود (P). همچنین در ماهیان پرورشی نسبت به ماهیان آب شیرین پایینتر بهدست آمد (P). الگوی تجمع مقادیر عنصر سلنیوم بهصورت ماهیان دریایی > ماهیان آب شیرین > ماهیان پرورشی بود. در این تحقیق میزان سلنیوم در عضله 16 گونه مورد مطالعه پایینتر از استاندارد اعلام شده (2 میلیگرم در کیلوگرم) بود.
کلید واژگان
ماهی دریاییماهی پرورشی
سلنیوم
اهواز
شماره نشریه
432تاریخ نشر
2018-12-221397-10-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزTabriz Branch, Islamic Azad University
سازمان پدید آورنده
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایرانشاپا
2228-76472476-6968




