• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • بهداشت مواد غذایی
    • دوره 8, 4 (32) زمستان
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • بهداشت مواد غذایی
    • دوره 8, 4 (32) زمستان
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اندازه‌گیری و مقایسه میزان سلنیوم در برخی ماهیان دریایی، آب شیرین و پرورشی بازار اهواز

    (ندگان)پدیدآور
    ولایت زاده, محمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    523.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این تحقیق با هدف مقایسه میزان سلنیوم در 16 گونه مختلف ماهی انجام شد. نمونه­برداری به‌صورت کاملاً تصادفی انجام شد و 96 عدد ماهی از بازار ماهی‌فروشان شهر اهواز تهیه گردید. در ماهیان دریایی بالاترین و پایین­ترین میزان عنصر سلنیوم در دو گونه مید و زمین­کن دم­نواری به‌ترتیب 01/0±618/0 و 02/0±409/0 میلی­گرم در کیلوگرم بود. در ماهیان آب شیرین بالاترین و پایین­ترین میزان سلنیوم در دو گونه ماهی حمری و بنی به‌ترتیب 01/0±291/0 و 02/0±251/0 میلی­گرم در کیلوگرم به‌دست آمد. در ماهیان پرورشی بالاترین و پایین­ترین میزان سلنیوم در دو گونه قزل­آلای رنگین­کمان و کپور سرگنده به‌ترتیب 009/0±202/0 و 001/0±147/0 میلی­گرم در کیلوگرم بود. میانگین غلظت عنصر سلنیوم در ماهیان دریایی، آب شیرین و پرورشی اختلاف معنی­داری داشت (P). میانگین میزان این عنصر در ماهیان دریایی نسبت به گونه­های آب شیرین و پرورشی بالاتر بود (P). هم‌چنین در ماهیان پرورشی نسبت به ماهیان آب شیرین پایین­تر به‌دست آمد (P). الگوی تجمع مقادیر عنصر سلنیوم به‌صورت ماهیان دریایی > ماهیان آب شیرین > ماهیان پرورشی بود. در این تحقیق میزان سلنیوم در عضله 16 گونه مورد مطالعه پایین­تر از استاندارد اعلام شده (2 میلی­گرم در کیلوگرم) بود.
    کلید واژگان
    ماهی دریایی
    ماهی پرورشی
    سلنیوم
    اهواز

    شماره نشریه
    432
    تاریخ نشر
    2018-12-22
    1397-10-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
    Tabriz Branch, Islamic Azad University
    سازمان پدید آورنده
    باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

    شاپا
    2228-7647
    2476-6968
    URI
    http://jfh.iaut.ac.ir/article_545494.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269686

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب