تعیین میزان حضور آفلاتوکسین M1 در شیرهای پاستوریزه توزیعی در شهر تبریز (مقاله کوتاه)
(ندگان)پدیدآور
فرشی, پرستوخاکپور, محمدرضاطبیبی آذر, مهنازنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
آفلاتوکسین بهعنوان یکی از قویترین مواد سرطانزا تهدید جدی برای سلامت جامعه محسوب میشود و برنامهریزی برای کاهش میزان آفلاتوکسین M1 در شیر و فراوردههای آن بدون ارزیابی وضعیت موجود امکانپذیر نیست. در این بررسی میزان آفلاتوکسین در شیرهای پاستوریزه شهر تبریز اندازهگیری شد. 74 نمونه شیر پاستوریزه تولیدی یازده کارخانه مختلف در فصول پاییز و زمستان 93 جمعآوری شد. مقدار آفلاتوکسین M1 با روش الایزا اندازهگیری شد. 83 درصد نمونهها آلودگی به آفلاتوکسین M1 در محدوده 80-5 نانوگرم در لیتر داشتند. تنها 6/12 درصد نمونهها (9 نمونه) میزان آفلاتوکسین M1 بالاتر از 50 نانوگرم در لیتر بود که حداکثر مقدار مجاز تعیین شده توسط اتحادیه اروپا است. براساس استاندارد کدکس، استاندارد غذا داروی آمریکا و استاندارد ملی ایران، آلودگی تمام نمونهها کمتر از حد مجاز بود. در نمونههای شیر پاستوریزه کارخانههای لبنی مختلف از نظر میزان آلودگی به آفلاتوکسین M1، تفاوت معنیدار وجود داشت (05/0>p). پایش مداوم میزان آفلاتوکسین Mp). پایش مداوم میزان آفلاتوکسین M1 در شیرهای توزیعی یک اقدام ضروری در کنترل و پیشگیری از این آلاینده است.
کلید واژگان
آفلاتوکسینM1شیر پاستوریزه
روش الایزا
شهر تبریز
شماره نشریه
327تاریخ نشر
2017-11-221396-09-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزTabriz Branch, Islamic Azad University
سازمان پدید آورنده
کارشناسیارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایرانکارشناسیارشد صنایع غذایی، واحد ممقان، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
شاپا
2228-76472476-6968




