• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • بهداشت مواد غذایی
    • دوره 7, 3 (27) پاییز
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • بهداشت مواد غذایی
    • دوره 7, 3 (27) پاییز
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مطالعه اثر روش‌های پخت بر غلظت عناصر ضروری نیکل، روی، مس و آهن در ماهی کپور معمولی پرورشی (Cyprinus carpio)

    (ندگان)پدیدآور
    عسکری ساری, ابوالفضلحسینی‌نژاد, سمیراچله‌مال دزفول‌نژاد, مژدهولایت زاده, محمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.227 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این پژوهش به‌منظور تعیین و بررسی اثر روش­های مختلف پخت بر روی غلظت عناصر ضروری آهن، مس، روی و نیکل در بافت عضله ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) انجام شد. تعداد 75 نمونه ماهی از مجتمع پرورش ماهی آزادگان شهر اهواز تهیه شدند. برای اندازه‌گیری عناصر ضروری نمونه­ها ابتدا با روش مرطوب، هضم شیمیایی شدند و سپس توسط دستگاه جذب اتمی میزان آن­ها مشخص گردید. نتایج این پژوهش نشان داد که بالاترین و پایین­ترین غلظت آهن در روش سرخ شده و بخارپز 31/0±54/3 و 11/0±64/1 میلی­گرم بر 100 گرم وزن تر بود. بالاترین و پایین­ترین میزان روی نیز متعلق به روش سرخ شده و بخارپز 09/0±74/1 و 09/0±24/1 میلی­گرم بر 100 گرم وزن تر بود. بالاترین و پایین­ترین غلظت مس در نمونه­های مایکروویو و بخارپز 09/0±12/0 و 003/0±07/0 میلی­گرم بر 100 گرم وزن تر به‌دست آمد. بالاترین و پایین­ترین میزان نیکل در نمونه­های سرخ شده و کباب‌پز 001/0±023/0 و 0002/0±016/0 میلی­گرم بر 100 گرم وزن تر اندازه­گیری شد. هم­چنین در مقایسه غلظت عناصر ضروری 4 روش پخت، در تمامی روش­ها بیشترین میزان متعلق به آهن و کمترین میزان متعلق به نیکل بود. میزان آهن در تمامی نمونه­ها از استاندارد FDA پایین­تر به‌دست آمد. میزان نیکل، روی و مس در تمامی نمونه­ها از میزان حداکثر استاندارد جهانی WHO،MAFF ، NHMRC و FAO پایین­تر بود.
    کلید واژگان
    کپور معمولی
    روش‌های پخت
    عناصر ضروری
    عضله
    ماهی

    شماره نشریه
    327
    تاریخ نشر
    2017-11-22
    1396-09-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
    Tabriz Branch, Islamic Azad University
    سازمان پدید آورنده
    دانشیار گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
    دانش آموخته کارشناسی ارشد تکثیر و پرورش آبزیان، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
    استادیار گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
    باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

    شاپا
    2228-7647
    2476-6968
    URI
    http://jfh.iaut.ac.ir/article_535596.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269650

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب