| dc.contributor.author | قبادی, آزاده | fa_IR |
| dc.contributor.author | جهانگرد, امین | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T04:50:04Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T04:50:05Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T04:50:04Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T04:50:05Z | |
| dc.date.issued | 2016-11-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-09-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2015-05-09 | en_US |
| dc.date.submitted | 1394-02-19 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | قبادی, آزاده, جهانگرد, امین. (1395). بررسی غلظت کادمیوم، روی و منگنز در ریشه، ساقه و برگ اسفناج و گوجهفرنگی مصرفی شهر همدان. بهداشت مواد غذایی, 6(323), 67-75. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2228-7647 | |
| dc.identifier.issn | 2476-6968 | |
| dc.identifier.uri | http://jfh.iaut.ac.ir/article_526826.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269619 | |
| dc.description.abstract | فلزات سنگین از مهمترین آلایندهها در محیط زیست هستند که ورود آنها به زنجیره غذایی یک خطر جدی برای سلامت انسانها به شمار میآید. این مطالعه با هدف تعیین میزان غلظت عناصر سنگین کادمیوم، روی و منگنز در قسمتهای مختلف ریشه، ساقه و برگ سبزیهای اسفناج و گوجهفرنگی مصرفی شهر همدان در سال 1393 صورت گرفت. برای این منظور از محصولات 3 مزرعه در شهر همدان با 5 تکرار از هر مزرعه نمونهبرداری بهعمل آمد. جمعآوری نمونهها از قسمتهای مختلف ریشه، ساقه و برگ گیاه صورت پذیرفت. نمونهها در آزمایشگاه با استفاده از روش هضم اسیدی، هضم شدند. سپس غلظت عناصر مورد بررسی توسط دستگاه نشر اتمیICP قرائت گردید. مقادیر میانگین غلظت فلزات سنگین در ریشه، ساقه و برگ گیاه اسفناج بهترتیب برابر بود با: کادمیوم 14/0، 24/0، 34/0، روی 53/15، 82/24، 35 و منگنز 59/26، 42/24، 38/45 میلیگرم بر کیلوگرم بود. این مقادیر در گوجه فرنگی بهصورت: کادمیوم 20/16، 42/24، 81/33، روی 48/21، 74/39، 92/52 و منگنز 60/26، 41/42، 90/61 میلیگرم بر کیلوگرم بود. مقایسه میانگین غلظت فلزات سنگین کادمیوم و منگنز در گیاه اسفناج و گوجه فرنگی با مقادیر استاندارد (WHO/FAO) اختلاف معنیداری را نشان داد. به جز فلز روی که اختلاف معنیداری را با مقادیر استاندارد مربوطه نداشت. مقایسه نتایج حاصل با مقادیر استاندارد نشاندهنده آلوده بودن سبزیجات مصرفی اسفناج و گوجهفرنگی مورد مطالعه بود. بهطوری که غلظت فلزات کادمیوم و منگنز در تمامی نمونهها برای سلامتی مصرفکنندگان مخاطرهآمیز ارزیابی شد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 714 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز | fa_IR |
| dc.publisher | Tabriz Branch, Islamic Azad University | en_US |
| dc.relation.ispartof | بهداشت مواد غذایی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Food Hygiene | en_US |
| dc.subject | سنگین | fa_IR |
| dc.subject | زنجیره غذایی | fa_IR |
| dc.subject | سبزیجات | fa_IR |
| dc.subject | همدان | fa_IR |
| dc.title | بررسی غلظت کادمیوم، روی و منگنز در ریشه، ساقه و برگ اسفناج و گوجهفرنگی مصرفی شهر همدان | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | باشگاه پژوهشگران و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد همدان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | باشگاه پژوهشگران و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد همدان، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 6 | |
| dc.citation.issue | 323 | |
| dc.citation.spage | 67 | |
| dc.citation.epage | 75 | |