• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • بهداشت مواد غذایی
    • دوره 3, 3 (11) پاییز
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • بهداشت مواد غذایی
    • دوره 3, 3 (11) پاییز
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    جداسازی و شناسایی باکتری‌های لاکتیکی از محصولات لبنی سنتی کلیبر، هریس و ورزقان

    (ندگان)پدیدآور
    نریمانی, طاهرهتاری‌نژاد, علیرضاحجازی, محمد‌امین
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    601.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    پروبیوتیک­ها مکمل­های غذایی از میکروارگانیسم­های زنده­ای هستند که با قرار گرفتن در محیط روده می­توانند تعادل میکروبی را در جهت افزایش سودمندی آن­ها اصلاح کنند و با فعالیت خود مانع از فعالیت میکروارگانیسم­های غیر مفید و بیماری‌زا شوند. از میان باکتری­ها، باکتری­های اسیدلاکتیک، متداول­ترین نوع باکتری­هایی هستند که به عنوان پروبیوتیک معرفی شده­اند. این باکتری­ها در محصولات لبنی وجود داشته و در طول مراحل تخمیر، اسید لاکتیک تولید می­کنند. هدف از این تحقیق، جداسازی و شناسایی باکتری‌های پروبیوتیک از فلور موجود در شیر، ماست و دوغ سنتی مناطق کلیبر، هریس و ورزقان می­باشد. جهت انجام این مطالعه، باکتری­های لاکتیکی توسط روش­های متداول کشت و شناسایی بر اساس خواص بیوشیمیایی شناسایی شدند و مقاومت به اسید معده و نمک­های صفراوی مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس برای شناسایی دقیق­تر با جفت آغازگرهای اختصاصی، ژن 16SrRNA باکتری­ها تکثیر داده شد و بعد از خالص­سازی محصول PCR، ژن مورد نظر تعیین توالی گردید. در نتیجه این بررسی، 17 سویه لاکتوباسیلوس و 6 سویه انتروکوکوس از مناطق کلیبر، هریس و ورزقان جدا شده­اند که می­توانند کاندید مناسبی برای بررسی­های بیشتر به عنوان پروبیوتیک باشند.
    کلید واژگان
    انتروکوکسی
    باکتری‌های پروبیوتیک
    ژن 16S rRNA
    لاکتوباسیلی

    شماره نشریه
    311
    تاریخ نشر
    2013-11-22
    1392-09-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
    Tabriz Branch, Islamic Azad University
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، دانشکده کشاورزی، دانش‌آموخته کارشناسی ارشد گروه بیوتکنولوژی، تبریز، ایران.
    دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، دانشکده کشاورزی، دانشیار گروه بیوتکنولوژی، تبریز، ایران.
    فوق دکتری، استادیار، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی شمالغرب و غرب کشور، تبریز، ایران.

    شاپا
    2228-7647
    2476-6968
    URI
    http://jfh.iaut.ac.ir/article_517670.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269543

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب