جداسازی و شناسایی باکتریهای لاکتیکی از محصولات لبنی سنتی کلیبر، هریس و ورزقان
(ندگان)پدیدآور
نریمانی, طاهرهتارینژاد, علیرضاحجازی, محمدامیننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
پروبیوتیکها مکملهای غذایی از میکروارگانیسمهای زندهای هستند که با قرار گرفتن در محیط روده میتوانند تعادل میکروبی را در جهت افزایش سودمندی آنها اصلاح کنند و با فعالیت خود مانع از فعالیت میکروارگانیسمهای غیر مفید و بیماریزا شوند. از میان باکتریها، باکتریهای اسیدلاکتیک، متداولترین نوع باکتریهایی هستند که به عنوان پروبیوتیک معرفی شدهاند. این باکتریها در محصولات لبنی وجود داشته و در طول مراحل تخمیر، اسید لاکتیک تولید میکنند. هدف از این تحقیق، جداسازی و شناسایی باکتریهای پروبیوتیک از فلور موجود در شیر، ماست و دوغ سنتی مناطق کلیبر، هریس و ورزقان میباشد. جهت انجام این مطالعه، باکتریهای لاکتیکی توسط روشهای متداول کشت و شناسایی بر اساس خواص بیوشیمیایی شناسایی شدند و مقاومت به اسید معده و نمکهای صفراوی مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس برای شناسایی دقیقتر با جفت آغازگرهای اختصاصی، ژن 16SrRNA باکتریها تکثیر داده شد و بعد از خالصسازی محصول PCR، ژن مورد نظر تعیین توالی گردید. در نتیجه این بررسی، 17 سویه لاکتوباسیلوس و 6 سویه انتروکوکوس از مناطق کلیبر، هریس و ورزقان جدا شدهاند که میتوانند کاندید مناسبی برای بررسیهای بیشتر به عنوان پروبیوتیک باشند.
کلید واژگان
انتروکوکسیباکتریهای پروبیوتیک
ژن 16S rRNA
لاکتوباسیلی
شماره نشریه
311تاریخ نشر
2013-11-221392-09-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزTabriz Branch, Islamic Azad University
سازمان پدید آورنده
دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، دانشکده کشاورزی، دانشآموخته کارشناسی ارشد گروه بیوتکنولوژی، تبریز، ایران.دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، دانشکده کشاورزی، دانشیار گروه بیوتکنولوژی، تبریز، ایران.
فوق دکتری، استادیار، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی شمالغرب و غرب کشور، تبریز، ایران.
شاپا
2228-76472476-6968




