نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorچراغی, مهردادfa_IR
dc.contributor.authorلرستانی, بهارهfa_IR
dc.contributor.authorمردوخ روحانی, نداfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T04:49:48Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:49:48Z
dc.date.available1399-07-09T04:49:48Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:49:48Z
dc.date.issued2013-02-19en_US
dc.date.issued1391-12-01fa_IR
dc.date.submitted2012-08-28en_US
dc.date.submitted1391-06-07fa_IR
dc.identifier.citationچراغی, مهرداد, لرستانی, بهاره, مردوخ روحانی, ندا. (1391). بررسی میزان غلظت عناصر سنگین در کمپوست، خاک پوششی و قارچ‌های خوراکی دکمه‌ای گلخانه‌های استان کردستان. بهداشت مواد غذایی, 2(48), 81-96.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7647
dc.identifier.issn2476-6968
dc.identifier.urihttp://jfh.iaut.ac.ir/article_517623.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269532
dc.description.abstractآلودگی به فلزات سنگین یکی از مشکلات مهم زیست محیطی و یکی از نگرانی‌های مهم بهداشت مواد غذایی است. این تحقیق با هدف تعیین غلظت عناصر سنگین آرسنیک، کادمیوم، سرب، روی و مس در محصول قارچ خوراکی تولید شده در گلخانه‏های استان کردستان صورت گرفته است. برای این منظور از کمپوست، خاک و محصول قارچ خوراکی چهار گلخانه در استان کردستان با پنج تکرار برای هر یک نمونه‏برداری به عمل آمد. در کل در این بررسی تعداد 60 نمونه‏ مورد ارزیابی قرار گرفت. نمونه‏ها با استفاده از روش هضم اسیدی، هضم شدند. سپس غلظت عناصر توسط دستگاه نشر اتمی قرائت گردید. میانگین غلظت آرسنیک در قارچ‏های خوراکی 742/89 میلی‌گرم در کیلوگرم، کادمیوم 32/0 میلی‌گرم در کیلوگرم، مس 868/48 میلی‌گرم در کیلوگرم، سرب 152/3 میلی‌گرم در کیلوگرم و روی 072/24 میلی‌گرم در کیلوگرم به دست آمد. یافته‏های پژوهش نشان داد که میانگین غلظت آرسنیک، سرب و مس در کلیه نمونه‏های قارچ خوراکی بالاتر از حد استاندارد WHO ( عنصر آرسنک 5/0 میلی‏گرم در کیلوگرم، سرب 2 میلی‏گرم در کیلوگرم و مس 40 میلی‏گرم در کیلوگرم در مواد غذایی) بوده است. این در حالی است که کلیه نمونه‏های قارچ از لحاظ عناصر روی و کادمیوم کاملا سالم بودند. همچنین غلظت کلیه عناصر در خاک و کمپوست به جز آرسنیک پایین‏تر از حد استاندارد EPA تشخیص داده شد. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که مصرف زیاد کودهای شیمیایی در گلخانه‏های استان کردستان باعث افزایش غلظت این عناصر شده است.fa_IR
dc.format.extent418
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزfa_IR
dc.publisherTabriz Branch, Islamic Azad Universityen_US
dc.relation.ispartofبهداشت مواد غذاییfa_IR
dc.relation.ispartofFood Hygieneen_US
dc.subjectفلزات سنگینfa_IR
dc.subjectگلخانهfa_IR
dc.subjectقارچ دکمه‏ایfa_IR
dc.subjectکود شیمیاییfa_IR
dc.subjectکردستانfa_IR
dc.titleبررسی میزان غلظت عناصر سنگین در کمپوست، خاک پوششی و قارچ‌های خوراکی دکمه‌ای گلخانه‌های استان کردستانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد همدان، استادیار گروه محیط زیست، همدان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، واحد همدان، استادیار گروه محیط زیست، همدان، ایرانfa_IR
dc.contributor.department2- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد همدان، دانش آموخته گروه محیط زیست، همدان، ایران.fa_IR
dc.citation.volume2
dc.citation.issue48
dc.citation.spage81
dc.citation.epage96


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد