• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • شیلات
    • دوره 67, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • شیلات
    • دوره 67, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی محتوای اسیدهای چرب و مواد معدنی در استخوان ماهی ساردین پهلوطلایی (Sardinella gibbosa)، کیلکای آنچوی (Clupeonella engrauliformis) و موتوماهی (Stolephorus indicus)

    (ندگان)پدیدآور
    سرحدی, نداطاهری, علیمعتمدزادگان, علی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    658.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در مطالعة حاضر محتوای مواد معدنی و اسیدهای چرب استخوان ماهی ساردین پهلوطلایی (Sardinella gibbosa)، کیلکای آنچوی (Clupeonella engrauliformis) و موتوماهی (Stolephorus indicus) بررسی شد. اسیدهای چرب اشباع در استخوان ماهی‌ها اختلاف معنی‌داری را نشان نداد. مجموع اسیدهای چرب تک غیراشباع در موتوماهی و ساردین پهلوطلایی فاقد اختلاف معنی‌دار بود، ولی کیلکا کمترین میزان را نشان داد (05/0>P). بیشترین میزان مجموع اسیدهای چرب چند غیراشباعی در ساردین و کمترین آن در موتوماهی دیده شد. بیشترین میزان نسبت اسیدهای چرب 3n به 6n در ساردین و کمترین در موتوماهی دیده شد و هر سه گونه اختلاف معنی‌داری را نشان دادند. کلسیم، آهن، فسفر و روی در ساردین بیشترین مقدار و در ماهی کیلکا کمترین میزان را دارا بود. بیشترین میزان مس و کروم در ماهی کیلکا و بیشترین میزان پتاسیم و فلوئور در ماهی ساردین دیده شد (05/0>P). بر اساس نتایج، ترکیب استخوان هر سه گونه ماهی مورد مطالعه کیفیت خوبی را از نظر تغذیه‌ای نشان داد. بهترین ترکیب مشاهده‌شده در ساردین پهلوطلایی بود. در نتیجه به نظر می‌رسد استفاده از پودر استخوان این ماهیان به‌منزلة مکمل غذایی در صنایع غذایی توجیه‌پذیر باشد.
    کلید واژگان
    اسید چرب اشباع
    اسید چرب تک غیراشباع
    اسید چرب چند غیراشباعی
    پودر استخوان
    مواد معدنی
    فرآوری محصولات شیلاتی

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2014-12-22
    1393-10-01
    ناشر
    دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    مربی گروه شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قشم، ایران
    استادیار گروه شیلات، دانشکدة علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، ایران استادیار گروه زیست‌فناوری دریایی، مرکز تحقیقات علوم زیستی دریای عمان، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، ایران
    استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، مازندران، ایران

    شاپا
    2008-5729
    2423-7809
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/jfisheries.2014.53351
    https://jfisheries.ut.ac.ir/article_53351.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269171

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب