اثر شرایط هیدرولیز بر فعالیت آنتیاکسیدانی هیدرولایزات پروتئین ضایعات ماهی شیزوتراکس (Schizothorax zarudnyi)
(ندگان)پدیدآور
خواجوی, سعیدزکیپور رحیمآبادی, اسحقغفاری مقدم, منصورشهرکی, هادیمیر, لیلاکریمی, مجید زندنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
اکسیداسیون نقش مهمی در بیماری ها و کاهش کیفیت روغن و چربی مواد غذایی در طی فرآوری و نگهداری ایفا میکند. در صنایع فرآوری ماهی ضایعاتی شامل پوست، سر، امعاء و احشاء،  جگر و غیره تولید میگردد. این ضایعات، حاوی مقادیر خوبی از مواد غنی پروتئینی هستند که معمولا برای استفاده های کم ارزش از قبیل آرد ماهی، کود و غذای دام فرآوری می شوند. در تحقیق حاضر اثر شرایط مختلف هیدرولیز پروتئین بر خاصیت آنتیاکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده ضایعات ماهی شیزوتراکس بررسی گردیده است. از آنزیم پپسین برای هیدرولیز پروتئین و از میزان مهار رادیکال آزاد DPPH برای سنجش فعالیت آنتیاکسیدانی استفاده گردید. متغیرهای شرایط هیدرولیز شامل غلظت آنزیم (1، 2، 3، 4، 5 و 10 درصد)، غلظت سوبسترا (3، 4، 5، 6 و 7 گرم)، دمای واکنش (35، 37، 39 و 42 درجه سانتی گراد) و زمان واکنش (6، 24، 30، 48، 72 و 96 ساعت) به کار گرفته شد. شرایط بهینه بدست آمده شامل غلظت آنزیم 5% ، مقدار سوبسترای 5 گرم، دمای 37 درجه سانتی گراد و زمان واکنش 72 ساعت بود که منجر به مهار 06/50 % رادیکال DPPH گردید.
کلید واژگان
شیزوتوراکسضایعات ماهی
هیدرولایزات پروتئین ماهی
فعالیت آنتیاکسیدانی
بهینه سازی
محصولات با ارزش افزوده
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2016-09-221395-07-01
ناشر
دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، ایراندانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه زابل، ایران ایران؛ دانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان، ایران
دانشیار گروه شیمی، گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه زابل، ایران
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، ایران
کارشناس آزمایشگاه، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی زابل، ایران
استادیار دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی زابل، زابل، ایران
شاپا
2008-57292423-7809




