تأثیر پودر سفیدة تخم مرغ در ویژگیهای بافتی ژل سوریمی ماهی کپور معمولی (Cyprinus caprio)
(ندگان)پدیدآور
حاجیدون, حبیباللهجعفرپور, سید علیرضایی, مسعودنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
تأثیر سطوح مختلف سفیدة تخم مرغ در بافت، رنگ، ظرفیت نگهداری آب، ویسکوزیته و ارزیابی حسی سوریمی تهیهشده از ماهی کپور معمولی بررسی شد. سفیدة تخم مرغ در مقادیر 3 و 2 و 1 درصد به خمیر سوریمی افزوده و به طور کامل با آن مخلوط شد؛ سپس، این ترکیب در روکش سوسیس روکشگذاری شد و در حمام آب گرم در دمای  C°2 ± 90 به مدت 30 دقیقه حرارت دید تا ژل سوریمی تشکیل شود. نتایج تجزیه و تحلیلها نشان داد افزودنی مورد استفاده خواص کارکردی سوریمی ماهی کپور معمولی را بهبود میبخشد؛ به طوری که، با تأثیر مثبت در پارامترهای نیروی شکست و فاصلة شکست منجر به بهبود قدرت ژل سوریمی میشود و متعاقب آن سایر پارامترهای مرتبط با آنالیز پروفیل بافتی آن از قبیل سختی، بههمپیوستگی و الاستیسیته افزایش مییابند. با وجود این، اضافهکردن مقادیر بالای پودر سفیدة تخم مرغ باعث کاهش سفیدی رنگ ژل سوریمی شد. بهترین امتیاز را ارزیابها به سوریمی با 3 درصد سفیدة تخم مرغ دادند.
کلید واژگان
ارزیابی حسیپودر سفیدة تخم مرغ
سوریمی
کپور معمولی
ویژگیهای کارکردی
فرآوری محصولات شیلاتی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2013-10-231392-08-01
ناشر
دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
کارشناس ارشد، گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکدة منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرسدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکدة منابع طبیعی و علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس
شاپا
2008-57292423-7809




