مقایسه ترکیب اسیدهای چرب بدن ماهیان پار آزاد دریای خزر در دورههای غذادهی، گرسنگی و تغذیه مجدد
(ندگان)پدیدآور
ایمانپور, جاویدعابدیان, عبدالمحمدامیری مقدم, جمشیدمنیعی, فاطمهنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
این مطالعه بهمنظور مقایسه ترکیب اسیدهای چرب بدن ماهی پار آزاد دریایخزر (Salmo trutta caspius) در شرایط مختلف تغذیهای انجامگردید. تعداد 900 ماهی پار آزاد خزر (1±SD) 5/12 گرم در شرایط مختلف تغذیهای شامل شش هفته غذادهیکامل (FFF یا شاهد)، سههفته گرسنگی و سههفته تغذیهمجدد (SF)، سههفته غذادهی و سههفته گرسنگی (FS)، دو هفته غذادهی، دو هفته گرسنگی و دو هفته تغذیهمجدد (FSF)، دو هفته گرسنگی، دو هفته غذادهی و دو هفته گرسنگی (SFS) و ششهفته گرسنگیکامل (SSS) نگهداریشدند. پس از اعمال شرایط مختلف تغذیهای ترکیب اسیدهایچرب بافتبدن بوسیلهی GC/FID آنالیزشد. مجموع اسیدهایچرب تک غیراشباع (MUFA) با افزایش دورههایگرسنگی نسبتبه تیمار شاهد (14/35 درصد) کاهشیافت و به 32/32 درصد در تیمار SSS رسید، درعوض نسبت اسیدهایچرب اشباع (SFA) و اسیدهایچرب چند غیراشباع (PUFA) بهترتیب از 25/27 و 10/27 در تیمار FFF به 81/32 و 54/31 درصد در تیمار SSS افزایشیافتند (05/0P
کلید واژگان
اسیدهایچرب بدنترکیب
تغذیه مجدد
گرسنگی
ماهی آزاد دریایخزر
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2011-09-231390-07-01
ناشر
دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
استادیار گروه شیلات،دانشیار گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس نور، ایران
دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس نور، ایران
4 دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس نور، ایران
شاپا
2008-57292423-7809




