تاثیر مدت زمان مواجهه با آب الکترولیز شده خنثی بر کاهش آلودگی به سالمونلا تیفی موریوم و اشریشیاکلی در پوست و فیله ماکیان تازه
(ندگان)پدیدآور
فضل آرا, علیپورمهدی, مهدیملک زاده, جمالنوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
از ویژگیهای آب الکترولیز شده میتوان به ارزان، ایمن و بیخطر بودن و عدم تأثیر سوء بر محیطزیست اشاره کرد. هدف مطالعه حاضر بررسی مدتزمان مواجهه با آب الکترولیز شده خنثی بر کاهش آلودگی به سالمونلا تیفیموریوم و اشریشیا کلی در پوست و فیله ماکیان تازه بود. بدین منظور از آب الکترولیز شده خنثی با غلظت کلر فعال ppm 100 استفاده شد. همچنین مدتزمان مواجهه 1, 5, 10, 15 و 30 دقیقه بر روی پوست و فیله تلقیح شده به ترتیب با میزان log/cm2 6 و log/g 6 از باکتریهای فوقالذکر در نظر گرفته شد.. بر اساس نتایج، میزان کاهش باکتریهای مورد مطالعه در تیمار فیله و پوست با آب الکترولیز خنثی نسبت به آب مقطر معنیدار بود (01/0>P). تیمار فیله با آب الکترولیز خنثی به مدت 15 دقیقه، باعث از بین رفتن کامل باکتری اشریشیا کلی شد بهگونهای که این باکتری درروش کشت سطحی قابل شناسایی نبود. بیشترین میزان کاهش اشریشیا کلی در تیمار آب الکترولیز خنثی در پوست، در زمان 30 دقیقه، log/cm2 63/2 بود. همچنین بیشترین کاهش سالمونلا تیفیموریوم در تیمار فیله و پوست با آب الکترولیز خنثی در زمان 30 دقیقه به ترتیب log/g 51/2 و log/cm254/2 بود. بنابر نتایج این مطالعه، استفاده از آب الکترولیز خنثی در شستشوی لاشه مرغهای کشتار شده در خط تولید و چیلرهای کشتارگاه طیور میتواند بهعنوان یک روش ضدعفونی مناسب موردتوجه قرار گیرد.
کلید واژگان
آب الکترولیز خنثیسالمونلا تیفیموریوم
اشریشیا کلی
آلودگی میکروبی مواد غذائی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2016-05-211395-03-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکردIAU, Shahrekord Branch
سازمان پدید آورنده
گروه بهداشت مواد غذایی, دانشکده دامپزشکی, دانشگاه شهید چمران اهوازگروه بهداشت مواد غذایی, دانشکده دامپزشکی, دانشگاه شهید چمران اهواز
دانشآموخته کارشناسی ارشد بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز




