ارزیابی فعالیت مهارکنندگی نانوذره اکسید روی بر سویههای استاندارد و استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلای جداشده از مواد غذایی
(ندگان)پدیدآور
مسیحا, علیرضابرادران کتابچی, مریمعیسی زاده, خسرونوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
امروزه فشار روزافزونی جهت یافتن روشهای جدید برای حفظ ایمنی میکروبی غذاها به وجود آمده است.توانایی ساخت نانو ذرات در شکلها و سایزهای مختلف منجر به ایجاد دستهی وسیعی از عوامل ضدمیکروبی شده است. این مطالعه باهدف مشخص کردن اثر ضد باکتریایی نانو ذرات اکسیدروی در غلظتهای مختلف بر روی سویههای استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی استاندارد و جداشده از مواد غذایی انجام شد. در این مطالعه تجربی سوسپانسیونی از کشت مایع نانو اکسید روی تجاری در غلظتهای مختلف تهیه شد و پس از آمادهسازی سویههای میکروبی، حداقل غلظت مهارکنندگی رشد (MIC) و حداقل غلظت باکتری کشی (MBC) با استفاده از روش انتشار دیسک تعیین شد. بر اساس نتایج بهدستآمده بیشترین قطر هالههای عدم رشد مربوط به غلظت μg/ml 5000 از نانوذره اکسید روی بود. میانگین قطر هالههای عدم رشد برای سویههای استاندارد اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب 5/20 و 4/17 و سویههای جداشده از مواد غذایی 4/18 و 4/15 میلیمتر تعیین شد. ازنظر حساسیت، استافیلوکوکوس اورئوس بیشترین و اشرشیا کلی کمترین تأثیر را داشتند. نتایج مقایسه میانگین به روش دانکن (005/0P
کلید واژگان
آلودگی مواد غذاییاشرشیاکلی
استافیلوکوکوس اورئوس
نانوذره اکسید روی
فعالیت ضد میکروبی
آلودگی میکروبی مواد غذائی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2017-04-211396-02-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکردIAU, Shahrekord Branch
سازمان پدید آورنده
گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد لاهیجان دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان،ایراندانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده علوم پایه، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان ، ایران
گروه میکروبیولوژی ، دانشکده علوم پایه، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان ، ایران




