• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology
    • دوره 4, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology
    • دوره 4, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارزیابی فعالیت مهارکنندگی نانوذره اکسید روی بر سویه‌های استاندارد و استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلای جداشده از مواد غذایی

    (ندگان)پدیدآور
    مسیحا, علیرضابرادران کتابچی, مریمعیسی زاده, خسرو
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.091 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    امروزه فشار روزافزونی جهت یافتن روش‌های جدید برای حفظ ایمنی میکروبی غذاها به وجود آمده است.توانایی ساخت نانو ذرات در شکل‌ها و سایزهای مختلف منجر به ایجاد دسته‌ی وسیعی از عوامل ضدمیکروبی شده است. این مطالعه باهدف مشخص کردن اثر ضد باکتریایی نانو ذرات اکسیدروی در غلظت‌های مختلف بر روی سویه­های استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی استاندارد و جداشده از مواد غذایی انجام شد. در این مطالعه تجربی سوسپانسیونی از کشت مایع نانو اکسید روی تجاری در غلظت‌های مختلف تهیه شد و پس از آماده‌سازی سویه‌های میکروبی، حداقل غلظت مهارکنندگی رشد (MIC)  و حداقل غلظت باکتری کشی  (MBC) با استفاده از روش انتشار دیسک تعیین شد. بر اساس نتایج به‌دست‌آمده بیشترین قطر هاله‌های عدم رشد مربوط به غلظت μg/ml 5000 از نانوذره اکسید روی بود. میانگین قطر هاله­های عدم رشد برای سویه­های استاندارد اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب 5/20 و 4/17 و سویه­های جداشده از مواد غذایی 4/18 و 4/15 میلی­متر تعیین شد. ازنظر حساسیت، استافیلوکوکوس اورئوس بیشترین و اشرشیا کلی کمترین تأثیر را داشتند. نتایج مقایسه میانگین به روش دانکن (005/0P
    کلید واژگان
    آلودگی مواد غذایی
    اشرشیاکلی
    استافیلوکوکوس اورئوس
    نانوذره اکسید روی
    فعالیت ضد میکروبی
    آلودگی میکروبی مواد غذائی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2017-04-21
    1396-02-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
    IAU, Shahrekord Branch
    سازمان پدید آورنده
    گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد لاهیجان دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان،ایران
    دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده علوم پایه، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان ، ایران
    گروه میکروبیولوژی ، دانشکده علوم پایه، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان ، ایران

    شاپا
    ‪۲۳۴۵-۵۳۹X
    URI
    http://jfm.iaushk.ac.ir/article_654468.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/267248

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب