بررسی میزان آگاهی، نگرش و عملکرد زنان مقیم در شهر شیراز پیرامون بیماری های منتقله از غذا
(ندگان)پدیدآور
احرامپوش, محمدحسنحاجی محمدی, بهادرامیری, آسیهخلعت بری- لیماکی, سپیدهگرایلو, سکینهحسینی, مطهره الساداتنوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
یکی از مشکلات مهم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تمامی کشورها، فراوانی بیماریهای همهگیر در ارتباط با مواد غذایی میباشد. نقش زنان خانهدار در پیشگیری از بیماریهای منتقله از موادغذایی بسیار مهم است. لذا این مطالعه با هدف بررسی میزان آگاهی، نگرش و عملکرد زنان ساکن شهر شیراز، پیرامون بیماریهای منتقله از غذا انجام گرفت. در این مطالعه توصیفی– مقطعی، 266 نفر از زنان ساکن شهر شیراز با مراجعه به منازل آنها مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآورری اطلاعات پرسشنامهای شامل متغیرهای دموگرافیک، سوالات مربوط به سنجش، آگاهی، نگرش و عملکرد بود. تجزیه وتحلیل دادهها با استفاده از آزمونهای آماری T-Test، ANOVA، و 2χ در سطح 05/0 با نرم افزار SPSS نسخه 18 انجام شد. براساس نتایج مطالعه، میانگین سنی افراد 32/10 ± 35/35 سال میباشد. در مجموع زنان از میانگین نمره آگاهی، نگرش و عملکرد در حد متوسط تا خوبی برخوردار بودند و بین متغیرهای آگاهی، نگرش و عملکرد همبستگی مثبت معنیدار آماری وجود داشت. بر اساس یافتههای این مطالعه و با توجه به عدم وجود آگاهی لازم در خصوص برخی از بیماریزاهای مهم از قبیل سالمونلا و اشریشیاکلی و دیگر میکروبهای منتقله از مواد غذایی، لزوم آموزش در ارتباط با عوامل خطرساز مواد غذایی به زنان خانهدار مشخص میگردد، چرا که بهترین روش جهت کاهش مسمومیتهای منتقله از غذا، آموزش صحیح و کارآمد به افرادی است که وظیفه تولید و تهیه غذا را به عهده دارند.
کلید واژگان
آگاهینگرش
عملکرد
مسمومیت غذایی
زنان
آلودگی میکروبی مواد غذائی
بیماری های ناشی از غذا
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2015-05-221394-03-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکردIAU, Shahrekord Branch
سازمان پدید آورنده
دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزددانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، ایران
دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد




