بیوسنتز نانوذرات نقره توسط عصاره مریم گلی و ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی آن ها علیه باکتری های فساد غذایی
(ندگان)پدیدآور
حاجی رستملو, بهارهژیانی, راحلهعمرانی, شکوفهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از مطالعه حاضر سنتز زیستی نانوذرات نقره با استفاده از عصاره آبی برگ گیاه مریم گلی و بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی آنها می باشد. برای سنتز نانوذرات نقره، عصاره آبی گیاه تهیه و به محلول نیترات نقره با غلظت 1 میلی مولار اضافه شد. فعالیت آنتی اکسیدانی نانو ذره نقره تولید شده با استفاده از قابلیت جذب رادیکال های 1،1-دیفنیل-2-پیکریل-هیدرازیل[1](DPPH) سنجش و فعالیت ضدمیکروبی نانوذرات نیز، به روش تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی[2](MIC)، علیه سه باکتریE. coli O157:H7 (ATCC 43895), L. monocytogenes (ATCC 7644), S. typhimurium (ATCC 35987) مورد بررسی قرار گرفت. نانوذرات نقره سنتز شده بیشترین جذب را در430 نانومتر نشان دادند و دارای شکل کروی و میانگین اندازه آنها بین 50-30 نانومتر بودند. در این مطالعه نانو ذره نقره تولید شده به عنوان مهارکننده رادیکال DPPH(IC50 =170 μM) عمل کردند. مقادیر MIC نانو ذرات نقره در برابر پاتوژن های آزمایشی در محدوده 25/6- 12/3 میکرو گرم بر میلی لیتر بود. پاتوژن monocytogenes بالاترین میزان MIC را نشان داد. نتایج حاصل نشانگر فعالیت آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی مناسب نانوذرات بیوسنتز شده بودند. [1].1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl [2].Minimum Inhibition concentration
کلید واژگان
نانوذرات نقرهگیاه مریم گلی
بیوسنتز
فعالیت ضد میکروبی
فعالیت آنتی اکسیدانی
بیوتکنولوژی و میکروبیولوژی موادغذایی
ریز پوشانی - نانو تکنولوژی
روشهای استخراج ترکیبات موثره
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2019-06-221398-04-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوارسازمان پدید آورنده
1- استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد نیشابور ، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور ، ایران2- دانشیار، گروه شیمی، واحد نیشابور ، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران
3- دانشجوی دکترای شیمی تجزیه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نیشابور، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، نیشابور،
شاپا
2423-49662676-7155




