نمایش مختصر رکورد

dc.date.accessioned1399-07-09T04:39:01Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:39:01Z
dc.date.available1399-07-09T04:39:01Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:39:01Z
dc.date.issued2009-05-22en_US
dc.date.issued1388-03-01fa_IR
dc.date.submitted2008-12-16en_US
dc.date.submitted1387-09-26fa_IR
dc.identifier.citation(1388). بررسی آلودگی‌های انگلی سبزیجات در استان تهران (قبل و بعد از شست و شو). نوآوری در علوم و فناوری غذایی, 1(1), 15-26.fa_IR
dc.identifier.issn2423-4966
dc.identifier.issn2676-7155
dc.identifier.urihttp://jfst.iaus.ac.ir/article_528583.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/265823
dc.description.abstractاین مطالعه به منظور تعیین میزان آلودگی های انگلی سبزیجات و تاثیر فرآیند شست و شو در کارگاه بسته‌بندی ، طی مـاه‌های اردیبهشت تا تیرماه 1386 در شهرستان پاکدشت استان تهران انجام شد. در این بررسی 403 نمونه سبزی از نوع تره، جعفری ، اسفناج ، شوید و شاهی از 37 مزرعه‌ی کشت سبزی قبل از شست و شو مورد آزمایش قرار گرفت و 250 نمونه سبزی از همان انواع پس از فرآیند شست و شو در کارگاه سبزی از نظر آلودگی های انگلی ، به روش رسوبی زمانی و ادامه‌ی عمل با روش تغلیظ به کمک سانتریفوژ و شناور ساختن مورد مطالعه و بررسی قرار گرفتند.یافتـه‌های این مطالعه نشان داد که از 403 نمونه سبزی مراکز کشت شهرستـان پاکدشت 9 مورد (2/2 %) آلوده به انگل های انسانـی بودند. شامـل 4 مورد تخم آسکاریـس (1 %) در تره ، 4 مورد تخم تنیا (1 %) در جعفری و 1 مورد تخم تریکوسترونژیلوس (2/0 %) در اسفناج بود و جز این موارد ، آلودگی انگلـی انسانـی دیگری مشاهده نشد. در نمونـه‌های مورد بررسـی میزان بالایی از عوامـل گیـاهـی (52 مورد) و انـواع نماتودهــای آزاد (62 مورد) ، حشـرات (42 مورد) ، کنه و مایت (4 مورد) مشاهده شد ، ولی نتایج آزمایشگاهی بر روی نمونه‌های شست و شو و فرآیند شده نشان داد که بسیاری از این عوامل به طور کامل حذف یا به میزان قابل ملاحظه‌ای کاهش یافتند. با توجه به این که در کارگاه‌های فرآوری و بسته‌بندی سبزی‌ها حذف آلودگی‌های انگلـی ، عوامل گیاهـی، انواع نماتودهـای خاک زی و حشرات از راه شست و شو امکان‌پذیر است ، لذا ترویـج فرهنگ مصرف صحیـح و بهداشتی سبزیجات بـه صورت آمـاده‌ی مصرف و بسـته‌بندی شده توصیه می‌گردد.fa_IR
dc.format.extent175
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوارfa_IR
dc.relation.ispartofنوآوری در علوم و فناوری غذاییfa_IR
dc.subjectسبزیجاتfa_IR
dc.subjectآلودگی‌های انگلیfa_IR
dc.subjectشست و شوfa_IR
dc.titleبررسی آلودگی‌های انگلی سبزیجات در استان تهران (قبل و بعد از شست و شو)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.citation.volume1
dc.citation.issue1
dc.citation.spage15
dc.citation.epage26


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد