| dc.date.accessioned | 1399-07-09T04:39:01Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T04:39:01Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T04:39:01Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T04:39:01Z | |
| dc.date.issued | 2009-05-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1388-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2008-12-16 | en_US |
| dc.date.submitted | 1387-09-26 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | (1388). بررسی آلودگیهای انگلی سبزیجات در استان تهران (قبل و بعد از شست و شو). نوآوری در علوم و فناوری غذایی, 1(1), 15-26. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2423-4966 | |
| dc.identifier.issn | 2676-7155 | |
| dc.identifier.uri | http://jfst.iaus.ac.ir/article_528583.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/265823 | |
| dc.description.abstract | این مطالعه به منظور تعیین میزان آلودگی های انگلی سبزیجات و تاثیر فرآیند شست و شو در کارگاه بستهبندی ، طی مـاههای اردیبهشت تا تیرماه 1386 در شهرستان پاکدشت استان تهران انجام شد. در این بررسی 403 نمونه سبزی از نوع تره، جعفری ، اسفناج ، شوید و شاهی از 37 مزرعهی کشت سبزی قبل از شست و شو مورد آزمایش قرار گرفت و 250 نمونه سبزی از همان انواع پس از فرآیند شست و شو در کارگاه سبزی از نظر آلودگی های انگلی ، به روش رسوبی زمانی و ادامهی عمل با روش تغلیظ به کمک سانتریفوژ و شناور ساختن مورد مطالعه و بررسی قرار گرفتند.یافتـههای این مطالعه نشان داد که از 403 نمونه سبزی مراکز کشت شهرستـان پاکدشت 9 مورد (2/2 %) آلوده به انگل های انسانـی بودند. شامـل 4 مورد تخم آسکاریـس (1 %) در تره ، 4 مورد تخم تنیا (1 %) در جعفری و 1 مورد تخم تریکوسترونژیلوس (2/0 %) در اسفناج بود و جز این موارد ، آلودگی انگلـی انسانـی دیگری مشاهده نشد. در نمونـههای مورد بررسـی میزان بالایی از عوامـل گیـاهـی (52 مورد) و انـواع نماتودهــای آزاد (62 مورد) ، حشـرات (42 مورد) ، کنه و مایت (4 مورد) مشاهده شد ، ولی نتایج آزمایشگاهی بر روی نمونههای شست و شو و فرآیند شده نشان داد که بسیاری از این عوامل به طور کامل حذف یا به میزان قابل ملاحظهای کاهش یافتند. با توجه به این که در کارگاههای فرآوری و بستهبندی سبزیها حذف آلودگیهای انگلـی ، عوامل گیاهـی، انواع نماتودهـای خاک زی و حشرات از راه شست و شو امکانپذیر است ، لذا ترویـج فرهنگ مصرف صحیـح و بهداشتی سبزیجات بـه صورت آمـادهی مصرف و بسـتهبندی شده توصیه میگردد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 175 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | نوآوری در علوم و فناوری غذایی | fa_IR |
| dc.subject | سبزیجات | fa_IR |
| dc.subject | آلودگیهای انگلی | fa_IR |
| dc.subject | شست و شو | fa_IR |
| dc.title | بررسی آلودگیهای انگلی سبزیجات در استان تهران (قبل و بعد از شست و شو) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 1 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 15 | |
| dc.citation.epage | 26 | |