پیشبینی سینتیک فرآیند آبگیری اسمزی کدوی حلوایی به کمک ابزار هوشمند شبکهی عصبی مصنوعی در حالت استاتیک
(ندگان)پدیدآور
پدیدآور نامشخصنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
فرآیند آبگیری اسمزی کدوی حلوایی در دو سطح دمای (25 و 50 درجهی سانتیگراد) و در غلظتهای مختلف نمک طعام (5، 10 و 15 % وزنی/وزنی) و غلظت ثابت ساکارز (50 % وزنی/وزنی) انجام گرفت. نسبت وزنی میوه به محلول اسمزی 1 به 20 (وزنی/وزنی) انتخاب گردید. در این پژوهش، مقادیر کاهش آب و جذب مواد جامد توسط شبکهی عصبی مصنوعی تخمین زده شد. برای پیش بینی دادهها از شبکه عصبی پرسپترون با الگوریتم بهینهسازی کاهش گرادیان[1] و با تابع آستانهی تانژانت هیپربولیک استفاده گردید. نتایج، نشان داد که بهترین چیدمان در بین شبکهی عصبی با یک لایهی پنهان بهترتیب برای پارامترهای جذب مواد جامد[2] و کاهش آب[3] شامل 2-10-1 و 2-18-1 و در بین شبکهی عصبی با دو لایهی پنهان بهترتیب برای پارامترهای جذب مواد جامد و کاهش آب شامل 2-6-6-1 و 2-22-22-1 میباشد.
* مسوول مکاتبه : mshafafiz@gmail.com
1 - Gradient descent
[2] - Solid gain (SG)
[3] - Water loss (WL)
کلید واژگان
آبگیری اسمزیکدوی حلوایی
شبکهی عصبی مصنوعی
پیش بینی
کاهش آب
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2011-05-221390-03-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوارشاپا
2423-49662676-7155




