نمایش مختصر رکورد

dc.date.accessioned1399-07-09T04:38:41Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:38:41Z
dc.date.available1399-07-09T04:38:41Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:38:41Z
dc.date.issued2013-11-22en_US
dc.date.issued1392-09-01fa_IR
dc.date.submitted2012-12-05en_US
dc.date.submitted1391-09-15fa_IR
dc.identifier.citation(1392). بررسی امکان غنی‌سازی کلوچه صنعتی با استفاده از ریز جلبک Spirulina platensis. نوآوری در علوم و فناوری غذایی, 5(3), 39-46.fa_IR
dc.identifier.issn2423-4966
dc.identifier.issn2676-7155
dc.identifier.urihttp://jfst.iaus.ac.ir/article_528424.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/265706
dc.description.abstractاسپیرولینا­ پلاتنسیس یک ریز جلبک فتوسنتز کننده، با فیلامنت های فنرمانند و متعلق به خانواده سیانو<br /> باکتری ها است. در این مطالعه، ریز جلبک اسپیرولینا­ پلاتنسیس در سطوح 0، 5/0، 0/1 و 5/1 درصد وزنی/وزنی به فرمولاسیون تجاری کلوچه افزوده شد و تأثیر افزودن آن بر میزان پروتئین، آهن ،پروفیل اسیدهای چرب و ویژگی‌های بافتی و رنگی کلوچه به ترتیب با استفاده از دستگاه کجلدال اتوماتیک، طیف سنج جذب اتمی، کروماتوگرافی گازی، بافت­سنج و سیستم رنگ­سنجی هانتر­لب مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد میزان پروتئین، آهن و اسید چرب γ-لینولنیک در کلوچه­های غنی شده با اسپیرولینا­پلاتنسیس در مقایسه با کنترل افزایش معنی­داری پیدا کرد (05/0p<). بررسی روند تغییرات سفتی بافت تیمارها نشان داد نرمی بافت کلوچه‌های محتوی 5/1 درصد ریزجلبک در طی دوره سه ماهه نگهداری به خوبی حفظ گردید (05/0p<). پایداری رنگ کلوچه­های محتوی 5/0، 0/1 و 5/1 درصد وزنی/وزنی ریز­جلبک در طی سه ماه نگهداری به طور معنی­داری بیشتر از نمونه شاهد بود (05/0p<). در حالی که بین نمونه‌های محتوی ریز جلبک از لحاظ پایداری رنگ اختلاف معنی­داری مشاهده نشد (05/0p<). به طور کلی می­توان نتیجه گرفت با افزودن 5/1 درصد ریزجلبک اسپیرولینا­پلاتنسیس می­توان کلوچه­های غنی شده با ویژگی­های تغذیه­ای و فیزیکی مطلوب تولید کرد.fa_IR
dc.format.extent230
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوارfa_IR
dc.relation.ispartofنوآوری در علوم و فناوری غذاییfa_IR
dc.subjectاسپیرولینا پلاتنسیسfa_IR
dc.subjectپروتئینfa_IR
dc.subjectآهنfa_IR
dc.subjectγ-لینولنیک اسیدfa_IR
dc.subjectبافتfa_IR
dc.subjectرنگfa_IR
dc.subjectکلوچهfa_IR
dc.titleبررسی امکان غنی‌سازی کلوچه صنعتی با استفاده از ریز جلبک Spirulina platensisfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.citation.volume5
dc.citation.issue3
dc.citation.spage39
dc.citation.epage46


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد