نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorپورمحمدی, کیاناfa_IR
dc.contributor.authorعابدی, الههfa_IR
dc.contributor.authorخالقان, محسنfa_IR
dc.contributor.authorمحمودی, محمدرضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T04:37:43Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:37:43Z
dc.date.available1399-07-09T04:37:43Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:37:43Z
dc.date.issued2019-12-22en_US
dc.date.issued1398-10-01fa_IR
dc.date.submitted2019-12-26en_US
dc.date.submitted1398-10-05fa_IR
dc.identifier.citationپورمحمدی, کیانا, عابدی, الهه, خالقان, محسن, محمودی, محمدرضا. (1398). تاثیر پیش تیمار اولتراسونیک بر قدرت آنتی‎اکسیدانی و ترکیبات فنولیک عصاره برنج قهوه‌ای و سفید حاصل از واریته سرخه لنجان. علوم غذایی و تغذیه, 17(98), 75-88.fa_IR
dc.identifier.issn2008-0123
dc.identifier.issn2423-8155
dc.identifier.urihttp://jftn.srbiau.ac.ir/article_15173.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/265350
dc.description.abstract<strong>مقدمه:</strong> برنج قهوه­ای از نظر ویژگی­های تغذیه­ای و ترکیبات فنولیک در مقایسه با برنج سفید، مفیدتر می­باشد. به کارگیری پیش تیمار فراصوت روش موثری می­باشد که علاوه<sup>­</sup>بر صرف زمان کمتر، راندمان عمل و سرعت فرآیند استخراج را افزایش داده و مصرف حلال را کاهش می­دهد. <strong>مواد و روش ها:</strong> در این تحقیق، میزان فنل تام، فلاونوئید و فعالیت آنتی­اکسیدانی (با استفاده از ظرفیت مهارکنندگی DPPH) دو عصاره برنج سفید و قهوه­ای با استفاده از حلال­های مختلف (آب، متانول 100%، اتانول%، اتانول 50%- متانول 50%، اتانول50%- آب50% و متانول 50%- آب 50%) و دو روش استخراج معمولی و فراصوت اندازه گیری شد. <strong>یافته ها:</strong> بیشترین میزان فلاونوئید (mg Gallic acid/ kg 162)، پلی فنل (mg quercetin / kg 5/142) و قدرت مهارکنندگی رادیکال DPPH ( % 4/76 ) مربوط به برنج قهوه ای در شرایط استخراج توسط فراصوت و حلال متانول-اتانول بود. از آزمون کولموگروف اسمیرنوف به منظور بررسی نرمال بودن متغیرهای پژوهش استفاده­ شد. تمام اثرات اصلی شامل (روش استخراج، نوع برنج و حلال مورد استفاده برای استخراج) و تمام اثرات متقابل (روش استخراج × نوع برنج، روش مورد استفاده برای استخراج × حلال مورد استفاده برای استخراج، نوع برنج × روش استخراج × نوع برنج × حلال مورد استفاده برای استخراج) تاثیر معناداری بر میزان پلی فنل، فلاونوئیدها و قدرت مهارکنندگی رادیکال DPPH دارند (05/0>P). <strong>نتیجه گیری:</strong>نتایج کلی این تحقیق نشان داد که تحت شرایط یکسان استخراج توسط حلال­های مختلف، میزان محتوی فنول تام و فلاونوئیدی برنج قهوه­ای بیش از برنج سفید بود و روش فراصوت بسیار موثرتر از سوکسله به منظور فرایند استخراج ارزیابی شد.fa_IR
dc.format.extent977
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofعلوم غذایی و تغذیهfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Food Technology and Nutritionen_US
dc.subjectبرنج سفیدfa_IR
dc.subjectبرنج قهوه‌ایfa_IR
dc.subjectترکیبات فنولیکfa_IR
dc.subjectپیش تیمار فراصوتfa_IR
dc.titleتاثیر پیش تیمار اولتراسونیک بر قدرت آنتی‎اکسیدانی و ترکیبات فنولیک عصاره برنج قهوه‌ای و سفید حاصل از واریته سرخه لنجانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله علمی - پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه صنایع غذایی، دانشگاه فسا، فارس، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه صنایع غذایی، دانشگاه فسا، فارس، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، واحد شهرضا، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه آمار، دانشگاه فسا، فارس، ایرانfa_IR
dc.citation.volume17
dc.citation.issue98
dc.citation.spage75
dc.citation.epage88


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد