| dc.contributor.author | پورمحمدی, کیانا | fa_IR | 
| dc.contributor.author | عابدی, الهه | fa_IR | 
| dc.contributor.author | خالقان, محسن | fa_IR | 
| dc.contributor.author | محمودی, محمدرضا | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T04:37:43Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T04:37:43Z |  | 
| dc.date.available | 1399-07-09T04:37:43Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-09-30T04:37:43Z |  | 
| dc.date.issued | 2019-12-22 | en_US | 
| dc.date.issued | 1398-10-01 | fa_IR | 
| dc.date.submitted | 2019-12-26 | en_US | 
| dc.date.submitted | 1398-10-05 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | پورمحمدی, کیانا, عابدی, الهه, خالقان, محسن, محمودی, محمدرضا. (1398). تاثیر پیش تیمار اولتراسونیک بر قدرت آنتیاکسیدانی و ترکیبات فنولیک عصاره برنج قهوهای و سفید حاصل از واریته سرخه لنجان. علوم غذایی و تغذیه, 17(98), 75-88. | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 2008-0123 |  | 
| dc.identifier.issn | 2423-8155 |  | 
| dc.identifier.uri | http://jftn.srbiau.ac.ir/article_15173.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/265350 |  | 
| dc.description.abstract | <strong>مقدمه:</strong> برنج قهوهای از نظر ویژگیهای تغذیهای و ترکیبات فنولیک در مقایسه با برنج سفید، مفیدتر میباشد. به کارگیری پیش تیمار فراصوت روش موثری میباشد که علاوه<sup></sup>بر صرف زمان کمتر، راندمان عمل و سرعت فرآیند استخراج را افزایش داده و مصرف حلال را کاهش میدهد.
<strong>مواد و روش ها:</strong> در این تحقیق، میزان فنل تام، فلاونوئید و فعالیت آنتیاکسیدانی (با استفاده از ظرفیت مهارکنندگی DPPH) دو عصاره برنج سفید و قهوهای با استفاده از حلالهای مختلف (آب، متانول 100%، اتانول%، اتانول 50%- متانول 50%، اتانول50%- آب50% و متانول 50%- آب 50%) و دو روش استخراج معمولی و فراصوت اندازه گیری شد.
<strong>یافته ها:</strong> بیشترین میزان فلاونوئید (mg Gallic acid/ kg 162)، پلی فنل (mg quercetin / kg 5/142) و قدرت مهارکنندگی رادیکال DPPH ( % 4/76 ) مربوط به برنج قهوه ای در شرایط استخراج توسط فراصوت و حلال متانول-اتانول بود. از آزمون کولموگروف اسمیرنوف به منظور بررسی نرمال بودن متغیرهای پژوهش استفاده شد. تمام اثرات اصلی شامل (روش استخراج، نوع برنج و حلال مورد استفاده برای استخراج) و تمام اثرات متقابل (روش استخراج × نوع برنج، روش مورد استفاده برای استخراج × حلال مورد استفاده برای استخراج، نوع برنج × روش استخراج × نوع برنج × حلال مورد استفاده برای استخراج) تاثیر معناداری بر میزان پلی فنل، فلاونوئیدها و قدرت مهارکنندگی رادیکال DPPH دارند (05/0>P).
<strong>نتیجه گیری:</strong>نتایج کلی این تحقیق نشان داد که تحت شرایط یکسان استخراج توسط حلالهای مختلف، میزان محتوی فنول تام و فلاونوئیدی برنج قهوهای بیش از برنج سفید بود و روش فراصوت بسیار موثرتر از سوکسله به منظور فرایند استخراج ارزیابی شد. | fa_IR | 
| dc.format.extent | 977 |  | 
| dc.format.mimetype | application/pdf |  | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | علوم غذایی و تغذیه | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | Journal of Food Technology and Nutrition | en_US | 
| dc.subject | برنج سفید | fa_IR | 
| dc.subject | برنج قهوهای | fa_IR | 
| dc.subject | ترکیبات فنولیک | fa_IR | 
| dc.subject | پیش تیمار فراصوت | fa_IR | 
| dc.title | تاثیر پیش تیمار اولتراسونیک بر قدرت آنتیاکسیدانی و ترکیبات فنولیک عصاره برنج قهوهای و سفید حاصل از واریته سرخه لنجان | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.type | مقاله علمی - پژوهشی | fa_IR | 
| dc.contributor.department | استادیار گروه  صنایع غذایی، دانشگاه فسا، فارس، ایران | fa_IR | 
| dc.contributor.department | استادیار گروه  صنایع غذایی، دانشگاه فسا، فارس، ایران | fa_IR | 
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، واحد شهرضا، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران | fa_IR | 
| dc.contributor.department | استادیار گروه آمار، دانشگاه فسا، فارس، ایران | fa_IR | 
| dc.citation.volume | 17 |  | 
| dc.citation.issue | 98 |  | 
| dc.citation.spage | 75 |  | 
| dc.citation.epage | 88 |  |