بررسی تاثیر مخلوط کنجاله کنجد و آرد سویا بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و بافتی سوسیس
(ندگان)پدیدآور
ایزد خواستی, زهرافاضل, محمدعباسی, هاجرنوع مدرک
Textمقاله علمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: در این پژوهش با توجه به اهمیت روز افزون تولید فرآورده های گوشتی با ارزش تغذیهای بالاتر، کنجاله کنجد که ضایعات کارخانه روغن کشی دانه کنجد میباشد، به عنوان یک مکمل ارزان قیمت و غنی از پروتئین، فیبر و موادمعدنی همراه با کنجاله سویا در فرمولاسیون سوسیس گوشت مرغ 40% استفاده شد.
مواد و روشها: ترکیبی از کنجاله سویا و کنجاله کنجد (100% آرد کنجاله کنجد، 50% آرد کنجاله کنجد و 50% آرد سویا، 100% آرد سویا) در سطوح مختلف 2، 4 و 6 درصد برپایه فرمولاسیون به جای آرد گندم به محصول اضافه شد و از نظر خصوصیات فیزیکوشیمیایی (pH، رطوبت)، رنگ و بافتی (سختی، چسبندگی، پیوستگی، فنریت و سختی برش) در سه دوره نگهداری (0 ، 15 و 30) روز با نمونه شاهد مقایسه شد.
یافتهها: با بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و بافتی نمونهها در طی دوره نگهداری میزان pH، سختی و سختی برش افزایش و میزان رطوبت و پیوستگی و روشنی، قرمزی و زردی، نمونهها کاهش یافت و تغییر معنیداری در فنریت نمونهها مشاهده نشد. افزایش مقدار جایگزینی در نمونهها باعث افزایش معنیدار سختی برش و میزان روشنی نمونهها و کاهش میزان pH، سختی، فنریت، پیوستگی و میزان قرمزی نمونهها شد. از طرفی با افزایش نسبت کنجاله کنجد میزان رطوبت، pH، سختی، سختی برش و پیوستگی و زردی و قرمزی نمونهها به طور معنیداری کاهش یافت.
نتیجه گیری: بابه کار بردن کنجاله کنجد و سویا در سوسیس آلمانی میتوان محصولی با کیفیت فیزیکی، شیمیایی و بافتی قابل قبول با ارزش تغذیه ای بالاتر تولید کرد که در پژوهش انجام گرفته مقدار جایگزینی 6% (3% آرد کنجاله کنجد و 3% آرد سویا) به عنوان بهترین تیمار معرفی گردید.
کلید واژگان
ارزش تغذیه ایسوسیس
کنجاله سویا
کنجاله کنجد
شماره نشریه
98تاریخ نشر
2019-09-231398-07-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهرانسازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایراناستادیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
شاپا
2008-01232423-8155




