تأثیر مکملیاری کوتاهمدت دو مقدار متفاوت پودر آغوز بر لاکتات، گلوکز خون و توان بیهوازی مردان کشتیگیر
(ندگان)پدیدآور
امیرساسان, رامینباقرپورگل, توحیدموتاب, احمدنوع مدرک
Textمقاله علمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: هدف از انجام این تحقیق تعیین تأثیر مکملیاری کوتاهمدت دو مقدار متفاوت پودر آغوز بر میزان گلوکز خون، لاکتات خون و توان بیهوازی مردان کشتیگیر می باشد.
مواد و روشها: در این تحقیق کاربردی و نیمهتجربی، 26 مرد کشتیگیر تیم دانشگاه تبریز با میانگین (سن93/1±48/21 سال، قد 05/6±64/174 سانتیمتر، وزن 23/10±96/71 کیلوگرم، درصد چربی 66/3±78/9 درصد) به روش نمونهگیری در دسترس و هدفمند انتخاب شدند، سپس بهصورت تصادفی در قالب یک طرح نیمهتجربی دوسو کور به سه گروه کنترل (دارونما)، گروه تجربی 1 (30 گرم آغوز در روز) و گروه تجربی 2 (50 گرم آغوز در روز) تقسیم شدند. پروتکل تمرینی تحقیق حاضر، دو آزمون وینگیت پا (30 ثانیه) و آزمون شبیهسازی شده کشتی (در دو زمان سه دقیقهای با استراحت 30 ثانیهای) با 30 دقیقه استراحت بین دو آزمون، بود. بعد از دو هفته مکملسازی، آزمونها طبق مرحله اول تکرار شد. نمونههای خونی در چهار مرحله، ابتدا و انتهای دوره مکملیاری (قبل و بعد از آزمون) به مقدار پنج سیسی گرفته شده و به روش الایزا آنالیز شد. دادهها با استفاده از آزمون (ANOVA) با اندازهگیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی، با استفاده از نرمافزار SPSS22 و سطح معنیداری 05/0>P انجام شد.
P انجام شد.
یافته ها: سطوح گلوکز و لاکتات خون در دو گروه تجربی 1 و 2 در مرحله یک و دو مشابه گروه کنترل بود. با این حال، بررسی اختلاف میانگین مرحله دو و چهار نشان داد که لاکتات خون دو گروه تجربی 1 و2 به طور معنیداری نسبت به گروه کنترل کاهش داشت (05/0>P). همچنین در اوج توان بیهوازی در دو گروه تجربی 1 و 2 در مرحله پسآزمون تفاوت معنیداری وجود داشت (05/0> P).
P). همچنین در اوج توان بیهوازی در دو گروه تجربی 1 و 2 در مرحله پسآزمون تفاوت معنیداری وجود داشت (05/0> P).
 P).
نتیجه گیری: دو هفته مکملیاری پودر آغوز باعث افزایش توان بیهوازی و کاهش لاکتات خون کشتیگیران میشود.
کلید واژگان
آغوزتوان بی هوازی
کشتی
گلوکز
لاکتات
شماره نشریه
97تاریخ نشر
2018-12-221397-10-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهرانسازمان پدید آورنده
دانشیار فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز، ایراندانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز، ایران
کارشناس آموزش، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز، ایران
شاپا
2008-01232423-8155




