بررسی اثرات روغن کلزای تهیه شده به روش پرس سرد بر روی فاکتورهای هماتولوژیک، بیوشیمیایی و آنزیمهای کبدی موش صحرایی
(ندگان)پدیدآور
زینت بخش, لیلاپیراوی ونک, زهرامهاجر, علیرضاشکری, تیمورحسنی بافرانی, علیرضانوع مدرک
Textمقاله علمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: با توجه به افزایش تولید، مصرف و مزایای تغذیه ای روغن های خوراکی تهیه شده به روش پرس سرد، بررسی سلامت و ایمنی مصرف روغن کلزای تهیه شده به روش پرس سرد انجام شد که از طریق مقایسه فاکتورهای هماتولوژی، بیوشیمیایی و آنزیمهای کبدی بین موش های صحرایی دریافت کننده روغن کلزای تهیه شده به روش پرس سرد و موش های صحرایی دریافت کننده روغن کلزای تصفیه شده، صورت پذیرفت. مواد و روشها: بر طبق راهنمای "آزمایش مواد شیمیایی- مطالعه سمیت در جوندگان، دوز تکرار90 روزه"، 56 موش صحرایی به پنج گروه تقسیم بندی شدند. گروه ها شامل: گروه 1 با جیره غذایی معمولی، گروه 2 دریافت کننده غذای معمولی و روغن کلزای تصفیه شده با دوز (5 میلی گرم برکیلوگرم وزن بدن) و گروه های 3، 4 و 5 نیز علاوه بر غذای معمولی، دریافت کننده روغن کلزای تهیه شده به روش پرس سرد، هر کدام در دوزهای به ترتیب 5/2 و 5 و 5/7 (میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن) بودند. در پایان آزمایش تغییرات وزن بدن،مصرف غذا وآب، علائم مسمومیت، مشاهدات بالینی و معاینات چشم پزشکی در طول دوره (90 روز) بررسی شد. یافتهها: نتایج پژوهش در زمینه تغییرات وزنی، تعیین پارامترهای خونی و فاکتورهای بیوشیمیایی در تمامی موشهای صحرایی بررسی گردید. میزان کاهش تری گلیسرید و آنزیم های کبدی (ALT،AST) در گروههای دریافت کننده روغن کلزای پرس سرد در مقایسه با گروه دریافت کننده روغن کلزای تصفیه شده از لحاظ آماری معنی دار بود (05/0> P). P). نتیجهگیری: باتوجه به نتایج حاصله، روغن کلزای تهیه شده به روش پرس سرد در دوزهای تجویز شده، بر فاکتورهای هماتولوژی، بیوشیمیایی و آنزیمهای کبدی موش صحرایی اثری نداشت.
کلید واژگان
روش پرس سردروغن کلزا
مشاهدات بالینی
شماره نشریه
96تاریخ نشر
2017-03-211396-01-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهرانسازمان پدید آورنده
دانش آموخته کارشناسی ارشد صنایع غذایی، واحد سواد کوه، دانشگاه آزاد اسلامی و رییس گروه هماهنگی استانداردهای بین المللی کدکس مواد غذایی ایران، سازمان ملی استاندارد، کرج، ایراناستادیار پژوهشکده غذایی و کشاورزی پژوهشگاه استاندارد، کرج، ایران
عضو هیات علمی وزارت جهاد کشاورزی، تهران، ایران
کارشناس ارشد پژوهشکده غذایی و کشاورزی پژوهشگاه استاندارد، کرج، ایران
عضو هیات علمی وزارت جهاد کشاورزی، تهران، ایران
شاپا
2008-01232423-8155




