مدلسازی سینتیکی تخریب حرارتی رنگ در تولید کنسانتره آب چغندر قرمز با روشهای حرارتی مختلف
(ندگان)پدیدآور
قربانی حسن سرایی, آزادهشهیدی, سید احمدمحبی, محبتمعاذیان, روژیننوع مدرک
Textمقاله علمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: حفظ رنگ طبیعی، بهعنوان یک ویژگی کیفی مهم در مورد کنسانتره آب چغندر لبویی، با افزایش دانش در زمینه سینتیک تغییر رنگ امکانپذیر است که در این پژوهش مورد توجه قرار گرفته است.
مواد و روشها: سه فرایند مختلف حرارت-تبخیر برای تولید آب چغندر تغلیظ شده مورد استفاده قرار گرفت. آب چغندر با بریکس اولیه 10 تا غلظت نهایی در حدود بریکس40 با روشهای ماکروویو (توان 450 وات)، تبخیرکننده تحت خلأ چرخان (سرعت 66 دور بر دقیقه در دمای 60 درجه سانتیگراد) و حرارت در فشار اتمسفری (دمای 100 درجه سانتیگراد) تغلیظ شد. تغییرات رنگ نیز طی فرایندهای تغلیظ بررسی شد. تغییرات کل رنگ و پارامترهای L، a و b هانتر جهت تخمین میزان تخریب رنگ بکار گرفته شد. مدلهای سینتیکی مرتبه صفر، مرتبه یک و مرکب برای بیان تغییر در پارامترهای رنگ مورد استفاده قرار گرفتند.
یافتهها: غلظت نهایی آب چغندر لبویی با بریکس 40 در زمانهای 40، 43 و 70 دقیقه به ترتیب با استفاده از ماکروویو، تبخیرکننده دوار تحت خلأ و فرایند گرمایی در فشار اتمسفری به دست آمد. همه پارامترهای هانتر طی زمان کاهش یافتند. مشاهده شد که همه فرآیندهای تغلیظ در آب چغندر پارامترهای رنگ (L، a و b) را بهصورت کاملاً مشخص تغییر میدهند و رنگ محصول قرمز مایل به قهوهای میشود.
نتیجهگیری: نتایج نشان داد که تغییر در مقدار تغییرات کلی رنگ هم از سینتیک مرتبه یک و از مدل مرکب پیروی میکند و پارامترهای L، a و b تنها از مدل مرکب پیروی میکنند. این مدل بیان میکند که تشکیل رنگ و نابودی رنگدانه در حین فرایندهای تغلیظ آب چغندر اتفاق میافتند.
کلید واژگان
آب چغندر لبوییتغلیظ
رنگ
سینتیک
شماره نشریه
95تاریخ نشر
2016-03-201395-01-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهرانسازمان پدید آورنده
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آیت ا… آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایراناستادیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آیت ا… آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران
استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی، مشهد، ایران
دانشآموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آیت ا… آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران
شاپا
2008-01232423-8155




