• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم غذایی و تغذیه
    • دوره 12, زمستان 93
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم غذایی و تغذیه
    • دوره 12, زمستان 93
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر فیلم‌های کامپوزیتی نانولوله کربنی و نانوذرات اکسیدروی بر خواص حسی و آلودگی میکروبی خرمای مضافتی

    (ندگان)پدیدآور
    عسگری, ‍‍‍‍‍‍برینازمرادی, امیدتاج الدین, بهجت
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1002.کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله علمی - پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: خرما یکی از محصولات بسیار مهم ایران است که نقش مهمی در تغذیه مردم دارد. حدود 35 درصد از میزان کل خرمای تولیدی کشور به دلایل مختلف از جمله بسته­بندی نامناسب، غیر علمی و غیر بهداشتی به ضایعات تبدیل می­گردد که با توجه به ارزش اقتصادی این محصول، همچنین اهمیت نانوتکنولوژی در افزایش کارایی بسته­بندی در نگهداری موادغذایی، اثر فیلم­های کامپوزیتی نانولوله کربنی و نانوذرات اکسیدروی بر روی خواص حسی و آلودگی میکروبی خرمای مضافتی بررسی شد. مواد و روش‌ها: خرمای مضافتی از بازار تهران خریداری گردید  و در بسته­های پلی­اتیلنی خالص (نمونه شاهد، w) و فیلم­های حاوی نانو لوله­های کربنی و نانو ذرات اکسیدروی (CZ)، در سه سطح (2، 1 و 1/0 درصد) بسته­بندی و در فواصل زمانی 90 روزه مورد آزمون واقع شد. نتایج با استفاده از آزمون چند دامنه­ای دانکن مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته‌ها: مشخص شد که بار میکروبی، در صورت استفاده از فیلم­های کامپوزیتی نانولوله کربنی و نانوذرات اکسیدروی، به طور معنی­داری کاهش می­یابد، در واقع تعداد باکتری‌های لاکتیکی در نمونه حاوی نانولوله کربنی و نانو ذرات اکسید روی در سطح 2 درصد 83/0 سیکل لگاریتمی کاهش نشان داد.  نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد، در صورت استفاده از فیلم فوق می­توان مدت ماندگاری خرمای مضافتی را بدون اثر نامطلوب بر روی ویژگی­های حسی افزایش داد. در این پژوهش، بهترین نتیجه مربوط به فیلم­های ترکیبی نانولوله کربنی و نانوذرات اکسیدروی با 2 درصد اکسیدروی (1CZ) می­باشد.
    کلید واژگان
    نانو لوله‌های کربنی
    نانوذرات اکسیدروی
    بسته‌بندی
    خرمای مضافتی

    شماره نشریه
    93
    تاریخ نشر
    2014-12-22
    1393-10-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
    سازمان پدید آورنده
    دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، واحد شهر قدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
    استادیار گروه علوم پایه، واحد شهر قدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
    استادیار، موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، کرج، ایران

    شاپا
    2008-0123
    2423-8155
    URI
    http://jftn.srbiau.ac.ir/article_5697.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/265168

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب