تاثیر فیلمهای کامپوزیتی نانولوله کربنی و نانوذرات اکسیدروی بر خواص حسی و آلودگی میکروبی خرمای مضافتی
(ندگان)پدیدآور
عسگری, برینازمرادی, امیدتاج الدین, بهجتنوع مدرک
Textمقاله علمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: خرما یکی از محصولات بسیار مهم ایران است که نقش مهمی در تغذیه مردم دارد. حدود 35 درصد از میزان کل خرمای تولیدی کشور به دلایل مختلف از جمله بستهبندی نامناسب، غیر علمی و غیر بهداشتی به ضایعات تبدیل میگردد که با توجه به ارزش اقتصادی این محصول، همچنین اهمیت نانوتکنولوژی در افزایش کارایی بستهبندی در نگهداری موادغذایی، اثر فیلمهای کامپوزیتی نانولوله کربنی و نانوذرات اکسیدروی بر روی خواص حسی و آلودگی میکروبی خرمای مضافتی بررسی شد. مواد و روشها: خرمای مضافتی از بازار تهران خریداری گردید و در بستههای پلیاتیلنی خالص (نمونه شاهد، w) و فیلمهای حاوی نانو لولههای کربنی و نانو ذرات اکسیدروی (CZ)، در سه سطح (2، 1 و 1/0 درصد) بستهبندی و در فواصل زمانی 90 روزه مورد آزمون واقع شد. نتایج با استفاده از آزمون چند دامنهای دانکن مورد ارزیابی قرار گرفت. یافتهها: مشخص شد که بار میکروبی، در صورت استفاده از فیلمهای کامپوزیتی نانولوله کربنی و نانوذرات اکسیدروی، به طور معنیداری کاهش مییابد، در واقع تعداد باکتریهای لاکتیکی در نمونه حاوی نانولوله کربنی و نانو ذرات اکسید روی در سطح 2 درصد 83/0 سیکل لگاریتمی کاهش نشان داد. نتیجهگیری: نتایج نشان داد، در صورت استفاده از فیلم فوق میتوان مدت ماندگاری خرمای مضافتی را بدون اثر نامطلوب بر روی ویژگیهای حسی افزایش داد. در این پژوهش، بهترین نتیجه مربوط به فیلمهای ترکیبی نانولوله کربنی و نانوذرات اکسیدروی با 2 درصد اکسیدروی (1CZ) میباشد.
کلید واژگان
نانو لولههای کربنینانوذرات اکسیدروی
بستهبندی
خرمای مضافتی
شماره نشریه
93تاریخ نشر
2014-12-221393-10-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهرانسازمان پدید آورنده
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، واحد شهر قدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایراناستادیار گروه علوم پایه، واحد شهر قدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
استادیار، موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، کرج، ایران
شاپا
2008-01232423-8155




