اثر نمک طعام غذا و آب برعملکرد مرغهای تخمگذار
(ندگان)پدیدآور
پوررضا, جوادادریس, محمد علینوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
این آزمایش به منظور مطالعه اثر نمک طعام از طریق غذا و آب آشامیدنی بر عملکرد مرغهای تخمگذار انجام گرفت. تعداد 420 قطعه مرغ تخمگذار از دو گروه بومی و لگهورن سفید از سن 36 تا 43 هفتگی مورد استفاده قرار گرفتند . هفت تیمار آزمایشی حاوی مقادیر مختلف نمک که از طریق آب یا غذا تامین می شد. مورد استفاده قرا رگرفتند . افزایش مصرف نمک چه از طریق آب و چه غذا باعث کاهش درمیزان تخمگذاری ‘ بازده تخم مرغ‘ مصرف غذا‘ راندمان تبدیل غذا وکیفیت تخم مرغ (واحدها و Haugh unit) نگردید. افزودن نمک به آب آشامیدنی وزن تخم مرغ را افزایش داد. ضخامت پوسته تخم مرغ در اثر افزایش نمک طعام آب آشامیدنی کاهش یافت . ضریب همبستگی (r=-0/545) بین افزایش نمک طعام وضخامت پوسته معنی دار بود. کاهش یا حذف نمک جیره از کاهش ضخامت پوسته ناشی از مصرف نمک از طریق آب آشامیدنی جلوگیری بعمل نیاورد.
شماره نشریه
0تاریخ نشر
1994-05-221373-03-01




