• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم کشاورزی ایران
    • دوره 33, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم کشاورزی ایران
    • دوره 33, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارزیابی بیولوژیکی دی کلسیم فسفات تولید شده از یک روش جدید برای جوجه های گوشتی

    (ندگان)پدیدآور
    نما, احمد قدرتمطلبی, حسنکامیاب, عبدالرضارشیدی, فریبرز
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    414.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این آزمایش جهت ارزیابی کیفیت خاک فسفات بعضی از معادن کشور در تولید دی کلسم فسفات جهت استفاده در تغذیه طیور گوشتی انجام شد . خاک فسفات از معدن اسفوردی یزد تهیه و توسط روش جدیدی به دی کلسیم فسفات تبدیل گردید . این روش دارای سه مرحله اصلی هضم سنگ فسفات - فلوئور زدائی و خنثی سازی می باشد . برای مقایسه نمونه تولیدی با نمونه دی کلسیم فسفات تجارتی - آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با 6 گروه آزمایشی و 3 تکرار ( 25 قطعه جوجه در هر تکرار ) بر روی 450 قطعه جوجه یکروز گوشتی تجارتی از سن 1 تا 21 روزگی انجام گرفت . تمام جیره های غذایی دارای مواد مغذی یکسان بوده وتنها وجه تمایز آنها اختلاف در مقدار و منبع فسفر بود . جیره پایه دارای 0/23 درصد فسفر زیست فراهم و 0/25 درصد کلسیم بود . به جیره پایه به اندازه ای دی کلسیم فسفات اضافه شد تا میزان فسفر در 4 جیره با دی کلسیم فسفات تجارتی تا سطوح 85-90-95-100% نیاز و در 2 جیره با دی کلسیم فسفات تولیدی تا سطح 85- 100% نیاز جوجه ها بر اساس جداول احتیاجات غذایی موسسه تحقیقات بین المللی 1994 تامین گردد . همچنین مقدار کلسیم در کلیه جیره ها برابر 0/9 درصد بود . در سن 21 روزگی ارزش بیولوژیکی و ارزش بیولوژیکی نسبی منابع فسفر و عملکرد جوجه مورد بررسی قرار گرفت . نتایج نشان داد که منابع فسفر از نظر تاثیر بر عملکرد جوجه اختلاف معنی داری ندارد و منبع فسفر جدید مکمل مناسب تری برای جوجه می باشد . همچنین کاهش فسفر زیست فراهم تا 15 درصد پایین تر از سطح توصیه شده بر عملکرد جوجه تاثیری نداشت .
    کلید واژگان
    ارزش بیولوژیکی
    جوجه های گوشتی
    دی کلسیم فسفات
    فسفر

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2002-05-22
    1381-03-01
    ناشر
    پرديس کشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران

    URI
    https://jijas.ut.ac.ir/article_10910.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/255854

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب