| dc.contributor.author | نما, احمد قدرت | fa_IR |
| dc.contributor.author | مطلبی, حسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | کامیاب, عبدالرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | رشیدی, فریبرز | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T04:09:53Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T04:09:54Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T04:09:53Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T04:09:54Z | |
| dc.date.issued | 2002-05-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1381-03-01 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | نما, احمد قدرت, مطلبی, حسن, کامیاب, عبدالرضا, رشیدی, فریبرز. (1381). ارزیابی بیولوژیکی دی کلسیم فسفات تولید شده از یک روش جدید برای جوجه های گوشتی. مجله علوم کشاورزی ایران, 33(3) | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://jijas.ut.ac.ir/article_10910.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/255854 | |
| dc.description.abstract | این آزمایش جهت ارزیابی کیفیت خاک فسفات بعضی از معادن کشور در تولید دی کلسم فسفات جهت استفاده در تغذیه طیور گوشتی انجام شد . خاک فسفات از معدن اسفوردی یزد تهیه و توسط روش جدیدی به دی کلسیم فسفات تبدیل گردید . این روش دارای سه مرحله اصلی هضم سنگ فسفات - فلوئور زدائی و خنثی سازی می باشد . برای مقایسه نمونه تولیدی با نمونه دی کلسیم فسفات تجارتی - آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با 6 گروه آزمایشی و 3 تکرار ( 25 قطعه جوجه در هر تکرار ) بر روی 450 قطعه جوجه یکروز گوشتی تجارتی از سن 1 تا 21 روزگی انجام گرفت . تمام جیره های غذایی دارای مواد مغذی یکسان بوده وتنها وجه تمایز آنها اختلاف در مقدار و منبع فسفر بود . جیره پایه دارای 0/23 درصد فسفر زیست فراهم و 0/25 درصد کلسیم بود . به جیره پایه به اندازه ای دی کلسیم فسفات اضافه شد تا میزان فسفر در 4 جیره با دی کلسیم فسفات تجارتی تا سطوح 85-90-95-100% نیاز و در 2 جیره با دی کلسیم فسفات تولیدی تا سطح 85- 100% نیاز جوجه ها بر اساس جداول احتیاجات غذایی موسسه تحقیقات بین المللی 1994 تامین گردد . همچنین مقدار کلسیم در کلیه جیره ها برابر 0/9 درصد بود . در سن 21 روزگی ارزش بیولوژیکی و ارزش بیولوژیکی نسبی منابع فسفر و عملکرد جوجه مورد بررسی قرار گرفت . نتایج نشان داد که منابع فسفر از نظر تاثیر بر عملکرد جوجه اختلاف معنی داری ندارد و منبع فسفر جدید مکمل مناسب تری برای جوجه می باشد . همچنین کاهش فسفر زیست فراهم تا 15 درصد پایین تر از سطح توصیه شده بر عملکرد جوجه تاثیری نداشت . | fa_IR |
| dc.format.extent | 414 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | پرديس کشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علوم کشاورزی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Agriculture Science | en_US |
| dc.subject | ارزش بیولوژیکی | fa_IR |
| dc.subject | جوجه های گوشتی | fa_IR |
| dc.subject | دی کلسیم فسفات | fa_IR |
| dc.subject | فسفر | fa_IR |
| dc.title | ارزیابی بیولوژیکی دی کلسیم فسفات تولید شده از یک روش جدید برای جوجه های گوشتی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.citation.volume | 33 | |
| dc.citation.issue | 3 | |