نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنما, احمد قدرتfa_IR
dc.contributor.authorمطلبی, حسنfa_IR
dc.contributor.authorکامیاب, عبدالرضاfa_IR
dc.contributor.authorرشیدی, فریبرزfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T04:09:53Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T04:09:54Z
dc.date.available1399-07-09T04:09:53Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T04:09:54Z
dc.date.issued2002-05-22en_US
dc.date.issued1381-03-01fa_IR
dc.identifier.citationنما, احمد قدرت, مطلبی, حسن, کامیاب, عبدالرضا, رشیدی, فریبرز. (1381). ارزیابی بیولوژیکی دی کلسیم فسفات تولید شده از یک روش جدید برای جوجه های گوشتی. مجله علوم کشاورزی ایران, 33(3)fa_IR
dc.identifier.urihttps://jijas.ut.ac.ir/article_10910.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/255854
dc.description.abstractاین آزمایش جهت ارزیابی کیفیت خاک فسفات بعضی از معادن کشور در تولید دی کلسم فسفات جهت استفاده در تغذیه طیور گوشتی انجام شد . خاک فسفات از معدن اسفوردی یزد تهیه و توسط روش جدیدی به دی کلسیم فسفات تبدیل گردید . این روش دارای سه مرحله اصلی هضم سنگ فسفات - فلوئور زدائی و خنثی سازی می باشد . برای مقایسه نمونه تولیدی با نمونه دی کلسیم فسفات تجارتی - آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با 6 گروه آزمایشی و 3 تکرار ( 25 قطعه جوجه در هر تکرار ) بر روی 450 قطعه جوجه یکروز گوشتی تجارتی از سن 1 تا 21 روزگی انجام گرفت . تمام جیره های غذایی دارای مواد مغذی یکسان بوده وتنها وجه تمایز آنها اختلاف در مقدار و منبع فسفر بود . جیره پایه دارای 0/23 درصد فسفر زیست فراهم و 0/25 درصد کلسیم بود . به جیره پایه به اندازه ای دی کلسیم فسفات اضافه شد تا میزان فسفر در 4 جیره با دی کلسیم فسفات تجارتی تا سطوح 85-90-95-100% نیاز و در 2 جیره با دی کلسیم فسفات تولیدی تا سطح 85- 100% نیاز جوجه ها بر اساس جداول احتیاجات غذایی موسسه تحقیقات بین المللی 1994 تامین گردد . همچنین مقدار کلسیم در کلیه جیره ها برابر 0/9 درصد بود . در سن 21 روزگی ارزش بیولوژیکی و ارزش بیولوژیکی نسبی منابع فسفر و عملکرد جوجه مورد بررسی قرار گرفت . نتایج نشان داد که منابع فسفر از نظر تاثیر بر عملکرد جوجه اختلاف معنی داری ندارد و منبع فسفر جدید مکمل مناسب تری برای جوجه می باشد . همچنین کاهش فسفر زیست فراهم تا 15 درصد پایین تر از سطح توصیه شده بر عملکرد جوجه تاثیری نداشت .fa_IR
dc.format.extent414
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپرديس کشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم کشاورزی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Agriculture Scienceen_US
dc.subjectارزش بیولوژیکیfa_IR
dc.subjectجوجه های گوشتیfa_IR
dc.subjectدی کلسیم فسفاتfa_IR
dc.subjectفسفرfa_IR
dc.titleارزیابی بیولوژیکی دی کلسیم فسفات تولید شده از یک روش جدید برای جوجه های گوشتیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.citation.volume33
dc.citation.issue3


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد