اثر سطوح مختلف آبیاری بر صفات کمی و کیفی گیاه دارویی نعناع فلفلی
(ندگان)پدیدآور
اکبرزاده, علیشاهنظری, علیضیاتبار احمدی, میرخالقاکبرزاده, محمدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بهمنظور بررسی اثر اعمال کمآبیاری تنظیمشده و آبیاری ناقص ریشه بر صفات کمی و کیفی گیاه دارویی نعناع فلفلی (Mentha piperita L.)، آزمایشی در طی یک فصل زراعی و در دو چین اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل کمآبیاری تنظیمشده در پنج سطح 100 (شاهد)، 85، 70، 55 و 40 درصد رطوبت قابل استفاده گیاه و آبیاری ناقص ریشه در سه سطح 70، 55 و 40 درصد رطوبت قابل استفاده گیاه، در نظر گرفته شد. میزان آب آبیاری از طریق تفاوت رطوبت قبل آبیاری و ظرفیت زراعی در تیمار آبیاری شاهد محاسبه شد. رطوبت خاک با استفاده از دستگاه TDR اندازهگیری شد. بیشترین عملکرد خشک بوته و عملکرد اسانس، در چین اول بهترتیب در تیمار شاهد و 70 درصد آبیاری ناقص ریشه، بهمیزان 1942 و 67/23 کیلوگرم در هکتار بهدست آمد. در چین دوم، عملکرد تر و خشک بوته تحتتاثیر اعمال تیمارهای کمآبیاری قرار نگرفت، درحالیکه عملکرد اسانس و شاخص برداشت اسانس در تیمارهای آبیاری ناقص ریشه بهصورت معنیداری افزایش یافت.
کلید واژگان
تنش خشکیمدیریت آبیاری
ظرفیت زراعی
شاخص برداشت
عملکرد اسانس
آبیاری و زهکشی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2018-12-221397-10-01
ناشر
دانشگاه شهید چمران اهوازShahid Chamran University of Ahvaz
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی، گروه مهندسی آب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریدانشیار گروه مهندسی آب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
استاد گروه مهندسی آب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری.
مربی پژوهشی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران.
شاپا
2588-59522588-5960




