بررسی اثرات سطوح مختلف دانه زیره سبز بر صفات کیفی تخم و برخی فراسنجههای خونی بلدرچین ژاپنی
(ندگان)پدیدآور
کریمیراد, معصومهافضلی, نظرقزاقی, محمودنعیمیپور یونسی, حسیننوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
این تحقیق به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف دانه زیره سبز بر صفات کیفی تخم و برخی فراسنجههای خونی بلدرچین ژاپنی انجام گرفت. آزمایش در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با تعداد 288 قطعه بلدرچین ژاپنی تخمگذار نژاد سفید انگلیسی در 6 تیمار شامل جیرههای حاوی سطح، صفر (بدون زیره سبز)، 5/0، 1، 5/1، 2 و 5/2 درصد پودر زیرهسبز با 4 تکرار و 12 قطعه بلدرچین در هر تکرار به مدت 8 هفته از سن 7 تا 15 هفتگی بلدرچین انجام گردید. نتایج این تحقیق نشان داد که سطوح مختلف دانه زیره سبز بر استحکام پوسته، رنگ زرده، وزن پوسته و ضخامت پوسته از نظر آماری تفاوت معنیداری نداشت. ولی تفاوت آماری معنیداری بر واحد هاو مشاهده شد (05/0> P). بالاترین واحد هاو تخم بلدرچینها در گروه تغذیه شده با جیره شاهد مشاهده شد و سطح 5/1 درصد دانه زیره سبز باعث کاهش معنیدار واحد هاو تخم بلدرچینها شد (05/0> P ). سطوح مختلف دانه زیره سبز بر میانگین غلظت کلسترول، تریگلیسرید،HDL ، گلوگز سرم خون از لحاظ آماری معنیدار نشد. براساس نتایج این تحقیق زیره سبز در سطح  5/1 درصد اثر مثبتی در مقایسه با سایر تیمارها بر واحد هاو در تخم  بلدرچینهای تخمگذار داشت ولی در مورد سایر صفات چندان موثر نبود.
کلید واژگان
دانه زیره سبزبلدرچین ژاپنی
صفات کیفی تخم
فراسنجههای خونی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2013-05-221392-03-01
ناشر
دانشگاه بیرجندUniversity of Birjand
شاپا
2322-17472645-4750




