• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات دام و طیور
    • دوره 2, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات دام و طیور
    • دوره 2, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی و مقایسه مراحل مختلف فنولوژی بر کیفیت علوفه دو گونه مرتعی جاشیر(Prangos ferulaceae) و بیلهر(Dorema aucheri) در مراتع ییلاقی شهرستان کهگیلویه

    (ندگان)پدیدآور
    کرمی بی زلیخایی, خدیجهساغری, محمدباشتنی, مسلممحمدی, ذبیح الله
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    346.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    گیاهان علوفه­ای در مکان­ها و زمان­های مختلف، کیفیت متفاوتی دارند. تعیین کیفیت علوفه مرتعی یکی از مهم­ترین عواملی است که برای مدیریت صحیح مراتع لازم است. این پژوهش جهت تعیین و مقایسه برخی خصوصیات ارزش غذایی دو گونه مرتعی جاشیر(Prangosferulaceae) و بیلهر(Doremaaucheri) در مراتع ییلاقی شهرستان کهگیلویه در سه مرحله فنولوژی(رشد رویشی، گلدهی و بذردهی) انجام شد. جمع­آوری نمونه­ها در قالب طرح آزمایشی کاملاً تصادفی شامل سه تیمار(سه مرحله فنولوژی) و چهار تکرار بود. نمونه­ها پس از جمع­آوری، خشک و آسیاب شده و جهت تعیین درصد پروتئین خام (CP)، چربی خام (EE)، درصد خاکستر (Ash)، میزان فسفر (P) ، کلسیم (Ca) و انرژی­خام (GE) به آزمایشگاه ارسال گردید. برای تجزیه آماری از نرم­افزار SAS و برای مقایسه میانگین­ها از آزمون توکی استفاده شد. مقایسه میانگین­ها نشان داد که مقدار پروتئین­خام، خاکستر، فسفر و کلسیم هر دو گونه در مرحله رشد رویشی نسبت به مراحل فنولوژی دیگر دارای مقادیر بالاتری بودند. همچنین دو گونه از نظر پروتئین­خام، خاکستر­خام و کلسیم در هر سه مرحله فنولوژی دارای تفاوت معنی­داری ( 05/0P
    کلید واژگان
    کیفیت علوفه
    جاشیر(Prangos ferulaceae)
    بیلهر(Dorema aucheri)
    شهرستان کهگیلویه

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2013-05-22
    1392-03-01
    ناشر
    دانشگاه بیرجند
    University of Birjand

    شاپا
    2322-1747
    2645-4750
    URI
    https://dx.doi.org/10.22077/jlr.2013.223
    http://jlr.birjand.ac.ir/article_223.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/246769

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب