• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم و فنون دریایی
    • دوره 7, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم و فنون دریایی
    • دوره 7, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثر جلبک Dunaliella salina بر تغییرات سطوح ایمونوگلوبولین‌های IgM، IgG، IgA و IgE در ماهی قزل‌آلای رنگین کمان (Oncorhynchus myksis)

    (ندگان)پدیدآور
    امانی نژاد, پریساعمادی, حسینامتیاز جو, مژگانحسین زاده صحافی, همایون
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    440.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این مطالعه به بررسی اثر جلبک Dunaliella salinaبرتغییرات ایمونوگلوبین­ها و نرخ ماندگاری ماهی قزل­آلای رنگین کمان می­پردازد. شاخص­های استفاده شده دراین مطالعه تعیین میزان ایمونوگلوبین­های IgM، IgG، IgA و IgE خون و بررسی تغییرات در شاخص­های ایمنی و درصد تلفات ماهیان بوده است. ماهی‌ها در 5 تیمار با تراکم جلبک دونالی یلای خالص به مقادیر صفر (شاهد)، 5، 7، 9و 11گرم در کیلوگرم غذا به مدت 3ماه تغذیه شدند و سپس در دو مرحله، یکی در ابتدای ماه اول)ماهیان 1+_100 گرمی) شاهد 1 و دیگری پس از اتمام ماه سوم پرورش (ماهیان 10+_500گرمی) شاهد2 به علاوه 4 تیمار، برای گرفتن خون به طور تصادفی انتخاب (به تعداد 25 عدد) شدند و نمونه‌های خون جهت سنجش ایمونوگلوبولین به آزمایشگاه، فرستاده شد.  نتایج بدست آمده در این بررسی نشان داد، که سطوح ایمونوگلوبولین­های IgM و IgA در پلاسمای ماهی­هایی که با جلبک دونالی یلا تغذیه شده­اند، دارای اختلاف آماری معنی‌داری (05/0P) در مقایسه با گروه شاهد می­باشند. سطوح ایمونوگلوبولین­‌های IgM و IgA با افزایش مقدار جلبک دونالی یلا و زیاد شدن وزن افزایش یافت. میزانIgM و IgA به ترتیب به میزان (1 ± 10) و (1 ± 2) میلی گرم در دسی لیتر در پلاسمای ماهی­ها افزایش یافت. سطوح ایمونوگلوبولین­های IgG و IgE تغییری در جهت افزایش از خود نشان ندادند. نتایج حاصل از ثبت درصد تلفات مشخص نمودند که ماهیان در وزن‌های مختلف تلفاتی نشان ندادند که این موضوع حاکی از سازش­پذیری قابل توجه آن­ها با شرایط تغذیه­ای می­باشد. توجه به نتایج حاضر نشان می­دهد که روند تغییرات ایمونولوژیک در ماهی قزل‌آلای رنگین کمان در نتیجة تغذیه با جلبک دونالی یلا افزایش می‌یابد. افزایش این شاخص­ها نشان دهندة این است که بتاکاروتن موجود در این جلبک به شکل قابل توجهی سیستم ایمنی ماهی قزل‌آلای رنگین کمان را تحریک نموده و باعث افزایش مقاومت آن می‌گردد.
    کلید واژگان
    قزل‌آلای رنگین کمان
    ایمونوگلوبولین
    جلبک دونالی یلا (Dunaliella salina)
    بیولوژی دریا
    شیلات

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2012-05-21
    1391-03-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه آزاد اسلامی ،دانشکده علوم وفنون دریایی ،واحد تهران شمال
    دانشگاه آزاد اسلامی ،دانشکده علوم وفنون دریایی ،واحد تهران شمال
    دانشگاه آزاد اسلامی ،دانشکده علوم وفنون دریایی ،واحد تهران شمال
    سازمان تحقیقات شیلات ایران ، تهران

    شاپا
    2008-2193
    ۲۵۸۸-۷۵۳X
    URI
    http://jmstr.iau-tnb.ac.ir/article_522495.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/236422

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب