| dc.contributor.author | امانی نژاد, پریسا | fa_IR |
| dc.contributor.author | عمادی, حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | امتیاز جو, مژگان | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسین زاده صحافی, همایون | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T03:14:05Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T03:14:05Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T03:14:05Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T03:14:05Z | |
| dc.date.issued | 2012-05-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1391-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2010-05-30 | en_US |
| dc.date.submitted | 1389-03-09 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | امانی نژاد, پریسا, عمادی, حسین, امتیاز جو, مژگان, حسین زاده صحافی, همایون. (1391). بررسی اثر جلبک Dunaliella salina بر تغییرات سطوح ایمونوگلوبولینهای IgM، IgG، IgA و IgE در ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus myksis). پژوهش های علوم و فنون دریایی, 7(1), 1-11. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-2193 | |
| dc.identifier.issn | ۲۵۸۸-۷۵۳X | |
| dc.identifier.uri | http://jmstr.iau-tnb.ac.ir/article_522495.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/236422 | |
| dc.description.abstract | <strong>این مطالعه به بررسی اثر جلبک </strong><strong><em>Dunaliella salina</em></strong><strong>برتغییرات ایمونوگلوبینها و نرخ ماندگاری ماهی قزلآلای رنگین کمان میپردازد. شاخصهای استفاده شده دراین مطالعه تعیین میزان ایمونوگلوبینهای </strong><strong>IgM</strong><strong>، </strong><strong>IgG</strong><strong>، </strong><strong>IgA</strong><strong> و </strong><strong>IgE</strong><strong> خون و بررسی تغییرات در شاخصهای ایمنی و درصد تلفات ماهیان بوده است. ماهیها در 5 تیمار با تراکم جلبک دونالی یلای خالص به مقادیر صفر (شاهد)، 5، 7، 9و 11گرم در کیلوگرم غذا به مدت 3ماه تغذیه شدند و </strong><strong>سپس در دو مرحله، یکی در ابتدای ماه اول)</strong><strong>ماهیان 1+_100 گرمی)</strong><strong> شاهد 1 و دیگری پس از اتمام ماه سوم پرورش (ماهیان 10+_500گرمی) شاهد2 به علاوه 4 تیمار، برای گرفتن خون به طور تصادفی انتخاب (به تعداد 25 عدد) شدند </strong><strong>و نمونههای خون جهت سنجش ایمونوگلوبولین به آزمایشگاه، فرستاده شد. </strong><strong>نتایج بدست آمده در این بررسی نشان داد، که سطوح ایمونوگلوبولینهای </strong><strong>IgM</strong><strong> و </strong><strong>IgA</strong><strong> در پلاسمای ماهیهایی که با جلبک دونالی یلا تغذیه شدهاند، دارای اختلاف آماری معنیداری (05/0</strong><strong>P<</strong><strong>) در مقایسه با گروه شاهد میباشند. سطوح ایمونوگلوبولینهای </strong><strong>IgM</strong><strong> و </strong><strong>IgA</strong><strong> با افزایش مقدار جلبک دونالی یلا و زیاد شدن وزن افزایش یافت. میزان</strong><strong>IgM</strong><strong> و </strong><strong>IgA</strong><strong> به ترتیب به میزان (1 </strong><strong>±</strong><strong> 10) و (1 </strong><strong>±</strong><strong> 2) میلی گرم در دسی لیتر در پلاسمای ماهیها افزایش یافت. سطوح ایمونوگلوبولینهای </strong><strong>IgG</strong><strong> و </strong><strong>IgE</strong><strong> تغییری در جهت افزایش از خود نشان ندادند. </strong><strong>نتایج حاصل از ثبت درصد تلفات مشخص نمودند که ماهیان در وزنهای مختلف تلفاتی نشان ندادند که این موضوع حاکی از سازشپذیری قابل توجه آنها با شرایط تغذیهای میباشد.</strong><strong> توجه به نتایج حاضر نشان میدهد که روند تغییرات ایمونولوژیک در ماهی قزلآلای رنگین کمان در نتیجة تغذیه با جلبک دونالی یلا افزایش مییابد. افزایش این شاخصها نشان دهندة این است که بتاکاروتن موجود در این جلبک به شکل قابل توجهی سیستم ایمنی ماهی قزلآلای رنگین کمان را تحریک نموده و باعث افزایش مقاومت آن میگردد.</strong> | fa_IR |
| dc.format.extent | 439 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | پژوهش های علوم و فنون دریایی | fa_IR |
| dc.subject | قزلآلای رنگین کمان | fa_IR |
| dc.subject | ایمونوگلوبولین | fa_IR |
| dc.subject | جلبک دونالی یلا (Dunaliella salina) | fa_IR |
| dc.subject | بیولوژی دریا | fa_IR |
| dc.subject | شیلات | fa_IR |
| dc.title | بررسی اثر جلبک Dunaliella salina بر تغییرات سطوح ایمونوگلوبولینهای IgM، IgG، IgA و IgE در ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus myksis) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد اسلامی ،دانشکده علوم وفنون دریایی ،واحد تهران شمال | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد اسلامی ،دانشکده علوم وفنون دریایی ،واحد تهران شمال | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد اسلامی ،دانشکده علوم وفنون دریایی ،واحد تهران شمال | fa_IR |
| dc.contributor.department | سازمان تحقیقات شیلات ایران ، تهران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 7 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 1 | |
| dc.citation.epage | 11 | |