• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم و فنون دریایی
    • دوره 10, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم و فنون دریایی
    • دوره 10, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی پرورش توام ماهی شیربت (Barbus grypus) و بنی (Barbus sharpeyi) با اردک

    (ندگان)پدیدآور
    محمد صالحی, اعظمعسکری ساری, ابوالفضلولایت زاده, محمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    810.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این پژوهش در سال 1392 با هدف افزایش بهره وری در تولید ماهی شیربت (Barbus grypus)و بنی (Barbus sharpeyi)توام با اردک در یک دوره پرورش به مدت 8 ماه از فروردین تا آذر ماه در مزرعه حنطوش زاده در روستای دولتی از توابع شهرستان دزفول استان خوزستان انجام شد.در این پژوهش از طرح آماری تصادفی شامل یک گروه شاهد و یک تیمار و هر گروه در یک استخر 3 هکتاری استفاده شده است. در هر دو استخر شاهد و تیمار 900 قطعه بچه ماهی شامل 450 قطعه شیربت و 450 قطعه بنی (50 درصد شیربت، 50 درصد بنی) با میانگین وزنی 67/8±62/20 و 77/7±5/21 گرم معرفی گردید. در استخر تیمار 1350 قطعه اردک 15 روزه 56/47±300 گرمی در 3 مرحله در فواصل زمانی ابتدای دوره، ماه دوم و ماه سوم معرفی شدند. میانگین درجه حرارت در استخر شاهد و تیمار 92/2±68/28 درجه سانتی گراد بود. همچنین میزان pH در استخر شاهد و تیمار  68/0±70/8 و 55/0±61/8 به دست آمد. میانگین وزنی ماهی شیربت و بنی در گروه تیمار به ترتیب 6/1126 و 770 بدست آمد، بنابراین میانگین تولید دو گونه 23/225±506970 و 55/486±346500 گرم ارزیابی شد. همچنین در استخر شاهد نیز میانگین وزنی ماهی شیربت و بنی 1050 و 660 گرم بود و به این ترتیب، میزان تولید به ترتیب 48/138±472500 و 76/172±297000 گرم محاسبه شد. مقایسه گروه شاهد با تیمار نشان می دهد که در استخر پرورش توام با اردک (تیمار) تولید به طور معنی داری افزایش یافته است (05/0P). در استخر تیمار که پرورش توام با اردک انجام شد وزن اولیه و وزن نهایی اردک ها به ترتیب 56/47±300 و 38/59±3100 گرم به دست آمد. با توجه به اینکه وزن اردک ها به 3100 گرم افزایش یافت، بنابراین میزان تولید گوشت اردک در هر هکتار 4185000 گرم بود.به طور کلی می توان نتیجه گیری نمود که پرورش ماهیان توام با اردک سبب افزایش تولید و بازده استخرهای پرروشی می گردد. همچنین افزایش میزان تولید گوشت اردک نیز وجود دارد. از طرف دیگر با توجه به عدم کوددهی در دوره پرورش هزینه های مربوط به خرید کود و نیروی انسانی نیز کاهش می یابد و استخرها به طور مستمر هوادهی می شوند، علاوه بر آن سبب تولید محصولات ارگانیک و سالم می گردد.
    کلید واژگان
    پرورش توام
    شیربت
    بنی
    اردک
    ارگانیک
    استان خوزستان
    شیلات

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2016-02-20
    1394-12-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
    سازمان پدید آورنده
    گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، ایران
    گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، ایران
    باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

    شاپا
    2008-2193
    ۲۵۸۸-۷۵۳X
    URI
    http://jmstr.iau-tnb.ac.ir/article_522475.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/236417

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب