نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمحمد صالحی, اعظمfa_IR
dc.contributor.authorعسکری ساری, ابوالفضلfa_IR
dc.contributor.authorولایت زاده, محمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T03:14:04Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T03:14:04Z
dc.date.available1399-07-09T03:14:04Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T03:14:04Z
dc.date.issued2016-02-20en_US
dc.date.issued1394-12-01fa_IR
dc.date.submitted2015-06-14en_US
dc.date.submitted1394-03-24fa_IR
dc.identifier.citationمحمد صالحی, اعظم, عسکری ساری, ابوالفضل, ولایت زاده, محمد. (1394). بررسی پرورش توام ماهی شیربت (Barbus grypus) و بنی (Barbus sharpeyi) با اردک. پژوهش های علوم و فنون دریایی, 10(4), 36-46.fa_IR
dc.identifier.issn2008-2193
dc.identifier.issn۲۵۸۸-۷۵۳X
dc.identifier.urihttp://jmstr.iau-tnb.ac.ir/article_522475.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/236417
dc.description.abstract<strong>این پژوهش در سال 1392 با هدف افزایش بهره وری در تولید ماهی شیربت </strong><strong>(</strong><strong><em>Barbus grypus</em></strong><strong>)</strong><strong>و بنی </strong><strong>(</strong><strong><em>Barbus sharpeyi</em></strong><strong>)</strong><strong>توام با اردک در </strong><strong>یک دوره پرورش به مدت 8 ماه از فروردین تا آذر ماه در مزرعه حنطوش زاده در روستای دولتی از توابع شهرستان دزفول </strong><strong>استان خوزستان انجام شد.</strong><strong>در این پژوهش از طرح آماری تصادفی شامل یک گروه شاهد و یک تیمار و هر گروه در یک استخر 3 هکتاری استفاده شده است</strong><strong>. در هر دو استخر شاهد و تیمار 900 قطعه بچه ماهی شامل 450 قطعه شیربت و 450 قطعه بنی (50 درصد شیربت، 50 درصد بنی) با میانگین وزنی 67/8</strong><strong>±</strong><strong>62/20 و 77/7</strong><strong>±</strong><strong>5/21 گرم معرفی گردید. در استخر تیمار 1350 قطعه اردک 15 روزه 56/47</strong><strong>±</strong><strong>300 گرمی در 3 مرحله در فواصل زمانی ابتدای دوره، ماه دوم و ماه سوم معرفی شدند. میانگین درجه حرارت در استخر شاهد و تیمار 92/2</strong><strong>±</strong><strong>68/28 درجه سانتی گراد بود. همچنین میزان </strong><strong>pH</strong><strong> در استخر شاهد و تیمار  68/0</strong><strong>±</strong><strong>70/8 و 55/0</strong><strong>±</strong><strong>61/8 به دست آمد. </strong><strong>میانگین وزنی ماهی شیربت و بنی در گروه تیمار به ترتیب 6/1126 و 770 بدست آمد، بنابراین میانگین تولید دو گونه 23/225</strong><strong>±</strong><strong>506970 و 55/486</strong><strong>±</strong><strong>346500 گرم ارزیابی شد. همچنین در استخر شاهد نیز میانگین وزنی ماهی شیربت و بنی 1050 و 660 گرم بود و به این ترتیب، میزان تولید به ترتیب 48/138</strong><strong>±</strong><strong>472500 و 76/172</strong><strong>±</strong><strong>297000 گرم محاسبه شد. مقایسه گروه شاهد با تیمار نشان می دهد که در استخر پرورش توام با اردک (تیمار) تولید به طور معنی داری افزایش یافته است (05/0</strong><strong>P<</strong><strong>).</strong><strong> در استخر تیمار که پرورش توام با اردک انجام شد وزن اولیه و وزن نهایی اردک ها به ترتیب 56/47</strong><strong>±</strong><strong>300 و 38/59</strong><strong>±</strong><strong>3100 گرم به دست آمد. با توجه به </strong><strong>اینکه وزن اردک ها به 3100 گرم افزایش یافت، بنابراین میزان تولید گوشت اردک در هر هکتار 4185000 گرم بود.</strong><strong>به طور کلی می توان نتیجه گیری نمود که پرورش ماهیان توام با اردک سبب افزایش تولید و بازده استخرهای پرروشی می گردد. همچنین افزایش میزان تولید گوشت اردک نیز وجود دارد. از طرف دیگر با توجه به عدم کوددهی در دوره پرورش هزینه های مربوط به خرید کود و نیروی انسانی نیز کاهش می یابد و استخرها به طور مستمر هوادهی می شوند، علاوه بر آن سبب تولید محصولات ارگانیک و سالم می گردد.</strong>fa_IR
dc.format.extent810
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمالfa_IR
dc.relation.ispartofپژوهش های علوم و فنون دریاییfa_IR
dc.subjectپرورش توامfa_IR
dc.subjectشیربتfa_IR
dc.subjectبنیfa_IR
dc.subjectاردکfa_IR
dc.subjectارگانیکfa_IR
dc.subjectاستان خوزستانfa_IR
dc.subjectشیلاتfa_IR
dc.titleبررسی پرورش توام ماهی شیربت (Barbus grypus) و بنی (Barbus sharpeyi) با اردکfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentباشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایرانfa_IR
dc.citation.volume10
dc.citation.issue4
dc.citation.spage36
dc.citation.epage46


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد